海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

論壇元老

樓主
sdU213 發表於 2013-1-12 23:19
呢個Pos好似變咗領匯D商場咁,個個都入去齋睇唔買

Li句最正
我都入左Li個商場3日齋睇今日出下聲
我教養魚新手,,入們三部曲
1 - 入來抽水,換水
2 - 抽下水又再換水
3 - 抽完水換水,得閒又來抽水再換水
每星期日日如是依照以上三点,,勤力換水抽水,,咬乜NO3,PO4,全部唔洗check,
東海是一个好例子,,一缸水,,一个舊式過慮,,小小化蛋,百几升水養几十條魚,有乜嘢係無可能,只是事在人為
**新手,元老,版主抽完水記得加返新水**

論壇元老

沙發

ching..條魚好瘦..看着Li果post唔知樓主想堅持D乜?等到條魚仙游又有乜報告??
不如放返落主缸,,養返肥佢,,才是對人,對條魚,對己有交代.才顯出你有个性
见你平時post出好多自家小丑B,,應該好有心機養魚,好錫魚才對??点解见到條魚瘦到甘,,日日話
"魚仔仍然健在" 唔通你要堅特到佢"今日唔健在"就是最終答案
本人是善意表達../不是找事非..所以不用回覆