海水領域 SeaFishZone

樓主: foxchild
打印 上一主題 下一主題

搬缸2星期 !!! [複製鏈接]

論壇元老

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

好正。如果有沙底就重正
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

屋大狗正魚缸靚

論壇元老

師兄,可唔可以分享下你個搬缸過程/程序呀
小弟正準備換缸,比我參考下啦
同埋有無D乜要留意呀?
謝謝
60吋x15.5吋;x23吋;右側滴溜缸
獨角吊、紫吊、黃三角吊、火箭吊、藍吊、丹麥吊、金線吊、橙波點吊、白咀吊、金眼吊、日本吊、鬼王、紅線古B、紫古B、醫生、荔枝鷹、火焰鷹、長咀紅鷹、黑巴士、六線弧x2、撻沙魚x4、小丑魚x2、火焰蝦x2、醫生蝦x3、橙海星、大量食台螺

色水幾好喎!
中毒小魚:係佢哋叫我帶佢哋返屋企唔關我事㗎!:克雪印X2,畢加索X1,火焰鷹x1,火焰仙X1,石麒麟X1,橙尾古BX3,巴士X1,火箭吊X2,
藍魔X1,醫生魚X1,狐狸X1,醫生蝦X4,馬騮蝦X2,薄荷蝦X1,藍寄蟹X3,黃龍X1,四驅車X1,白咀鷹鸚X1,藍圈X1,白尾X1,七彩靑蛙X2,金錢麒麟X1,.三點白X1,睡衣X1,管蟲x2,火柴x1,綠花X1,寶石花X1,圓帽X1,?角X8,鈕扣X1,貓耳X1,九尾狐X1,草皮X1,波波姑X2(堆),火柴X1,提子X1,茉莉X1,海棉X1,菠蘿釘X1,紅柏X1,橙柏X1,蚌X2,海星X4,沙星X1,羽毛星X1,海膽X1,鮑魚X2.葵蟹X2,不知名小蟹X3.(跟珊瑚回來的)(缸X2)落魚街唔買魚我會死架

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

靚到無得頂!!!
有無六尺??;

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

ittony 發表於 2013-1-13 10:50
師兄,真係好靚呀!

師兄真人仲靚仔呀!

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

乜野狗來?

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

見到土耳其仙...其他仙B呢
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

ice28720 發表於 2013-1-13 22:41
乜野狗來?

好似係隻好肥嘅松鼠
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

fai13 發表於 2013-1-13 14:06
師兄,可唔可以分享下你個搬缸過程/程序呀
小弟正準備換缸,比我參考下啦
同埋有無D乜要留意呀? ...

最緊要保留多d舊水 ^^

HTM 發表於 2013-1-14 01:03
好似係隻好肥嘅松鼠

照片 111001 (2).JPG

我有兩隻松鼠, 兩父子, 右邊係老豆, 左邊係阿仔

HTM 發表於 2013-1-14 01:01
見到土耳其仙...其他仙B呢

仲有1吋藍o, 唔夠2cm亞拉伯, 2吋毛巾

其他都係吊, 寶石, 同小丑

ice28720 發表於 2013-1-13 22:39
師兄真人仲靚仔呀!

多謝多謝

今晚再post多d魚相

foxchild 發表於 2013-1-14 07:47
最緊要保留多d舊水 ^^

Thanks
我都諗住買兩個大桶裝番晒D舊水
我係150L轉300L
60吋x15.5吋;x23吋;右側滴溜缸
獨角吊、紫吊、黃三角吊、火箭吊、藍吊、丹麥吊、金線吊、橙波點吊、白咀吊、金眼吊、日本吊、鬼王、紅線古B、紫古B、醫生、荔枝鷹、火焰鷹、長咀紅鷹、黑巴士、六線弧x2、撻沙魚x4、小丑魚x2、火焰蝦x2、醫生蝦x3、橙海星、大量食台螺

sundee87 發表於 2013-1-13 22:29
靚到無得頂!!!
有無六尺??;

5呎,背滴,個櫃就6呎