海水領域 SeaFishZone

查看: 6304|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

My 2 new records ...... [複製鏈接]

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

樓主
1. 醫生魚...開口食粒冇收背, 差不多3個月, 已係新紀錄, 之前果d都係個多月貨仔, 希望今次可以養得耐d

2. 黃尾灰仙...真係破晒紀錄, 3個幾月都唔開口

我是買魚狂…也是死魚皇

沙發
醫生....除左見佢好忙之外我都唔識形容....加油~快高長大

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

板凳
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

地板

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

黃尾灰好似好COOL咁.獨自一角.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

最佳新人 論壇元老

咁多魚西起咗

論壇元老

師兄, 請問你果條係咪東非帝

論壇元老

最佳新人 活躍會員

lai5201314 發表於 2013-1-15 17:48
醫生....除左見佢好忙之外我都唔識形容....加油~快高長大

佢忙住周圍搵啱咀形嘅魚糧 唔洗咁快高長大,拖慢d養耐d仲好
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

我係wingk960 發表於 2013-1-15 20:26
黃尾灰好似好COOL咁.獨自一角.

佢係活在自己嘅世界...睇怕都好快成仙
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

nickcw 發表於 2013-1-15 21:06
咁多魚西起咗

新魚要西,惡魚又要西咪攪成咁囉
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

pc39dkk 發表於 2013-1-16 01:13
師兄, 請問你果條係咪東非帝

非也!只係一條貴咗少少嘅賓帝,買時條尾好橙,依家黃返晒喇
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人 活躍會員 熱心會員

HTM 發表於 2013-1-16 01:35
非也!只係一條貴咗少少嘅賓帝,買時條尾好橙,依家黃返晒喇

之前都有過這樣的經驗,還聞有人說是染色的,相信是在說笑.

我條灰仙皇都係咁,
2星期了,都係唔開

論壇元老

最佳新人 活躍會員

peterleung 發表於 2013-1-16 05:50
之前都有過這樣的經驗,還聞有人說是染色的,相信是在說笑.

染色?! 真的從沒想過...當是說笑吧! 我只覺FOT要keep色較難...甩色係常事
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

mansai9756556 發表於 2013-1-16 09:47
我條灰仙皇都係咁,
2星期了,都係唔開

師兄, 灰仙皇幾大條呀
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

三個幾月都唔開口?
但都唔係瘦喎
佢係咪係有食其他野架?

論壇元老

最佳新人 活躍會員

我是浩 發表於 2013-1-16 11:03
三個幾月都唔開口?
但都唔係瘦喎
佢係咪係有食其他野架?

佢返o黎果時好厚身o架...依家已有明顯收背, 游水都冇以前咁有力喇
我是買魚狂…也是死魚皇

我是浩 發表於 2013-1-16 11:03
三個幾月都唔開口?
但都唔係瘦喎
佢係咪係有食其他野架?

吋半多小小到= =

請問醫生魚是什麼魚?
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4