請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: dickyjai

菜烏的24"FOT, 多多指教:] (21/1已轉做Reef-Fish) [複製鏈接]

細缸RT 玩唔得幾多魚。。魚有病痛又捉唔岩上尼救

我又係細缸,嬲嬲地買
開多個Fot,白點,我唔怕你喇

fai13 發表於 2013-1-18 00:57
你D生物環好似唔係生物環,應該係物理環
快D換過佢,無謂浪費時間
缸細無位最好用靚環,超級板主推 ...

超級板主推介是什麼環?
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

最佳新人 論壇元老

tina_leung424 發表於 2013-2-10 02:25
超級板主推介是什麼環?

應該無get錯既係sera

TimTim 發表於 2013-3-26 14:41
應該無get錯既係sera

sera要幾錢呀d環??

禁止訪問

魚網騙子

禁止訪問

魚網騙子

sera環$160 1L   7XX 5L

論壇元老

第一件事,就系買過5L SERA環,由於你放環的位買太少,所以一定要換,如果唔系你只有加魚/死魚
第二件事,你要決定RT/FOT,RT--起環加大量石,FOT--加環起石,如果唔系,第時主缸唔落得藥
第三件事,將個1200L轉做1700L,等水巡環好D
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

最佳新人 論壇元老

師兄 一年前喇   新年快樂  步步高昇

新一年整緊個滴漏 遲d上黎分享下

論壇元老

神一樣的對手

一年前都比人推返上黎, 好野
轉缸完成>
36x15x28 真滴漏 魚魚:金蝶x1 紅尾珠x1 網蝶x1 白眉x1 法仙x1 灰仙X1 幢仙x1 火箭x1
三點白x1 藍圈x1 小丑x2 藍紋x1 耳斑x1  藍仙x1 黑背心x2 紫月x1

R420 DB8i Pj7600 Sera 20L RW8

Any updates?

最佳新人 論壇元老

過獎 最近先整緊一個新滴漏, 咁岩個POST就推左上黎, 真係有緣

Reply to Haribobo CHING:

岩岩先DESIGN左, 一個月後應該有得SHARE

最佳新人 論壇元老

lai5201314 發表於 2013-1-23 16:51
師兄,你有環又石,重想養埋珊瑚

功課重做,你出POST唔係FOT咩? RT唔用得環架WO

其實點解養珊瑚唔可以用環又用石呢?