海水領域 SeaFishZone

查看: 4096|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

請教用pg份量..... [複製鏈接]

樓主
请教各c hing.落pg醫细箘感染一般落幾多天同份量;主缸170升水,

論壇元老

沙發
魚咩情況?講來聽聽,pg好似主打醫爛肉,同埋講埋之前有冇用過藥,先可以答下你。

板凳
jm2011520 發表於 2013-2-3 20:24
魚咩情況?講來聽聽,pg好似主打醫爛肉,同埋講埋之前有冇用過藥,先可以答下你。

有小小燘肉同個口長開,唔食野.有水印.同呆呆地.無活力.之前好搶食嫁.巳三天了.

地板
eddie 發表於 2013-2-3 20:29
有小小燘肉同個口長開,唔食野.有水印.同呆呆地.無活力.之前好搶食嫁.巳三天了.

一星期前落过銅藥.已换水三份一了

論壇元老

eddie 發表於 2013-2-3 20:31
一星期前落过銅藥.已换水三份一了

我條魚又係咁,凸眼,吾知頭洞定爛面,個口又怪怪地,當爛肉處理,因是新魚返,Q左14日銅,期間也加levofloxacin 8日,眼無咩好轉,而加100%換水,諗注落pg,有ching話pg說明書話不能溝銅,我未試過,吾識答,如果你之前落藥令魚收口,換左水都吾開返口,都應該好惡搞!

jm2011520 發表於 2013-2-3 21:03
我條魚又係咁,凸眼,吾知頭洞定爛面,個口又怪怪地,當爛肉處理,因是新魚返,Q左14日銅,期間也加levof ...

thx

最佳新人 活躍會員 論壇元老

醫番晒葯費

最佳新人 論壇元老

努力

nickcw 發表於 2013-2-4 23:46
努力

唔該師兄!會嫁啦!