請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: totoleong

養角keep藍色 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

totoleong 發表於 2012-3-14 11:52
對我來講, 變白就易,
要keep 就幾難
變白左幾日就會有的啡苔痴上去

變白左幾日就會有的啡苔痴上去 -- > 又係喎!  我都有~   

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

totoleong 發表於 2012-3-14 11:48
upload 幅相睇睇,

紅色keep到,藍色就........

你養得咁靚仲扮唔識
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-3-23 09:52
你養得咁靚仲扮唔識

其實我個得紅色同綠色
的藍色變晒白色

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我藍色瓦片暫時ok,綠色瓦片唔知點解開始走色
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

初初我都有綠片, 個時缸水未得, No3 同PO4 都高
最後啡哂
宜家個缸成7個月, No3 同PO4都隱定左 ( NO3 但未到0,PO4 接近0).
塊紅片就keep 到

Lamlam 發表於 2012-3-10 01:40
我個人認為養sps顏色次序係咁易>難........綠>紫>藍>紅>黃

紅/黃 really so hard

totoleong 發表於 2012-3-14 11:48
upload 幅相睇睇,

紅色keep到,藍色就........

where is red?