海水領域 SeaFishZone

查看: 21906|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

上水泵 [複製鏈接]

樓主

有無好介紹
約5000L  要夠靜同唔好太貴。
現在用Eden (意大利),共鳴聲幾大

沙發
我之前都你用waveline,
靜就夠靜,可惜半年就死咗!

板凳
真係静嗎?
太約甚麼價位?謝謝!

地板
1398killer 發表於 2013-5-22 15:20
有部份魚店有白盒裝,
替換配件,
始終系一分錢,一分貨,

在現X買的,不是白盒

ricky-lin 發表於 2013-5-23 12:24
我到向現X,買冇你噤好彩,半年貨仔,7日後保養重麻煩..又話唔出呢個,又話哩又話路,你地試過未...當買教訓 ...

根本係個泵品質有問題!花了$1300用咗半年,當了解這個牌子

ricky-lin 發表於 2013-5-23 18:03
最緊要服務太到,你試去現X下問下嘢就明。

養魚求開心!他這樣的服務態度,根本不適合從事水族業。
我是不會再光顧這間水族店了,看港又不是得他一間,
只要大家齊心,很快他就會收檔

又一個受害者
最惨上水泵係滴漏缸的心臟,
如果係上班期間死泵,未能及時發現,
真係隨時反缸

jumpysiu 發表於 2013-8-4 01:09
我喺淘寶買左個捷寶AC變頻5000L,$300吾洗, 超靜,只係40W,用左2年,重係咁靜
三個字, 平靜慳!

我都淘咗一隻大陸變频水泵,真係超靜,耐用性就要試吓先知,只用3個月。
我見捷寳個樣同 WL個樣有99%似,所以唔敢買,驚係同廠出品,最後買咗森森。