海水領域 SeaFishZone

樓主: newrt
打印 上一主題 下一主題

上水泵 [複製鏈接]

論壇元老

∼學下野∼

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

NJ or PJ la
永遠新手

路西法博士 發表於 2013-8-5 23:53
個價錢

ac-6500,都750,ng6000,1300,爭唔係好多,起碼放心,同埋真係比到6000你,唔似ac-6500,我估得5000打左折

點解冇人用Ab? 我用緊. ab 4000. 都okay.

我隻DC10000變頻,5日前一樣死了,用11個月。

Danny903 發表於 2013-8-6 22:50
我隻DC10000變頻,5日前一樣死了,用11個月。

唔系一年保養咩

我果隻泵無咩售後服務, 但用左咁耐, 無壞過囉.......

唔好提呢隻水泵唔可較,擺個計時炸彈係屋企,咪攪
·

AB PUMP貴D, 但一分錢一分貨, 上次隻AB3000, 用左3年都冇壞~~

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老

kwok0330 發表於 2013-8-6 19:15
ac-6500,都750,ng6000,1300,爭唔係好多,起碼放心,同埋真係比到6000你,唔似ac-6500,我估得5000打左 ...

Waveline ac-6500,都750  ?  用捷寶平好多6500都係 3舊左右

kwok0330 發表於 2013-8-6 23:53
唔系一年保養咩

回廠修理1星期都未覆

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

都係PJ .AB個D好.我隻PJ6000都成3年尾,重用梗.冇震冇嘈.算係咁嘞.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我用緊pj11000已三年多,未壞過,靜!

路西法博士 發表於 2013-8-7 20:38
Waveline ac-6500,都750  ?  用捷寶平好多6500都係 3舊左右

之前係現代買,依家好多野都會去淘寶買,平好多

版主

馬記廁所友

DC-5000,年半,尋日死埋
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人 論壇元老

呢隻pump真係一個傳奇, 差到所有識得O既人又有用的全部都壞晒.

我都用緊DC5000,成日覺得要買定個泵做後備!!

rsan 發表於 2013-8-13 19:02
我都用緊DC5000,成日覺得要買定個泵做後備!!

Dc10000,用在11個月壞左火牛好彩發現的早差D反缸,揾左個幾禮拜依加重用返主缸依家正行水重頭來過

版主

馬記廁所友

不過講真呢隻泵比其他少震少嘈少耗電少熱
係唔襟捱啫
依家仲用緊AC3000做化氮,希望都有一年幾玩
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2013-8-14 08:45
不過講真呢隻泵比其他少震少嘈少耗電少熱
係唔襟捱啫
依家仲用緊AC3000做化氮,希望都有一年幾玩{:6 ...

我都用緊AC4000做化氮,重要壞左冇泵換,下次都唔會買WAVELINE D野