海水領域 SeaFishZone

查看: 2894|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

黃三角咩病點醫呀,唔該各ching [複製鏈接]

樓主
話說兩星期前出白點醫好後跟住到雙眼有突眼程況,便換水一半幾天後開始見好(過程中慢慢收口唔食肚皮也凹晒)見背鰭高企認為有態會慢好,故一直無隔離,但這兩天個鼻樑不知咩事,請教如何是好? (肯定無魚打佢)唔該。

沙發
好似頭洞喎比多D紫菜佢食啦

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

板凳
似頭洞!還有比多d野食給牠

地板
一直有夾紫菜但開始收左口,想食但埋去望兩下又游走唔食(買反來時都有食才落缸一個月既)
頭先開始打橫訓馬上兜起浸黃粉打大氣終於都救唔到。
太過突然,測過no2及ph都穩定既,只想學下出左咩問題?
無論如何都先多謝師兄們thx

論壇元老

冇出d咩問題,爆完白點落銅醫好,有死傷係正常,O死傷係幸運。

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

如果落銅劑量正確,死傷既機會係好微
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

其實養此魚都幾講運氣, 我養果條買番來送埋白點,醫好後游得又食得,但衰在條粉吊日日虾佢,慢慢收埋口...愈來愈廋..都頂左成個月才番大海! (上年十月開缸, 死過一條魚就係佢!!)
買魚買上癮..