海水領域 SeaFishZone

查看: 10717|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

幫老友問. [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

樓主
一樣要,不過可以邊養邊等,有冇衣郁,就換水先!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
我係wingk960 發表於 2013-2-26 23:00
係未堅.佢個條過背金好似成雞幾野.我唔識淡水.佢今日重問我拎得返黎,落得缸未.我都唔知點答佢好.

唔驚既,淡水魚有樣好,淨係有氣泵,每日換水都唔會死
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

板凳
我係wingk960 發表於 2013-2-26 23:18
唔,咁聽日叫佢着手攪囉.唔係佢見我一次就問一次.

見一次,炳一次
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

地板
我係wingk960 發表於 2013-2-27 14:04
我沒有五呎高。但佢就有六呎高。

有D野,話唔埋既,打過先知
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

草根魚友 發表於 2013-3-9 07:45
同師兄分享少少小弟對淡水魚&龍魚嘅愚見!!!!
其實淡水同咸水一樣,都係要注重”養魚先養好水”依一環 ...

養龍既學問仲高
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

真係無稔過,底色對條魚有咁大影響
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

草根魚友 發表於 2013-3-9 12:31
小弟之前條""龍""
入缸時7吋,一直黑缸飼養,等佢發色,直至大約7個月後,
見佢發色表現理想,就清咗張3 ...

嘩,真係大開眼界,咁如果換轉係海魚,
又會唔會有咁大分別呢?
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500