海水領域 SeaFishZone

樓主: 我是浩
打印 上一主題 下一主題

求救~ [複製鏈接]

論壇元老

樓主
藍十字銅藥,用吾同試劑有吾同色,比佢吹賬

論壇元老

沙發
Pointex係阿爺年代既產品,吾知有冇ching真係用佢殺舖曬全身細白點既魚有效,如果有效我都吾用籃十字,買試劑吸銅,但佢真係白點特效藥。

論壇元老

板凳
我是浩 發表於 2013-2-27 14:08
請問應該買邊隻試劑呢??

我用Red Sea落很多也不覺有帶紫色,永遠停留係0。25至0。3間,跟手買了Sera竟然過了1。0嚇到我馬上稀釋,去返0。4我個人信Sera多d,不果好似得日旺過幾間鋪先有得買!

論壇元老

地板
Ching你定d黎吾洗咁急冇事既,返到屋企換埋水,起曬d軟體,到夜晚先落4滴,吾洗check住,第二朝收工,同樣夜晚落4滴,都吾洗check住,第三日夜晚再落4滴,隔兩個鐘到先check,銅藥真係幾傷魚下,所以一定慢慢落第4日,天未光,用個電筒照下,魚期應該清番好多!呢個係我既手法,睇下有冇其它魚友提供正宗d既手法!我都在學習中!