海水領域 SeaFishZone

樓主: 我係wingk960
打印 上一主題 下一主題

試廢燈. [複製鏈接]

樓主
ching 我都用左你話個支燈2個月先董得P7點set,其實set好左係幾好,不過一蚊電就

我會用紙寫底每個channel的光譜及時間咁會清楚D,希望幫到你.

不過我已經準備換燈了
30吋x20吋x20吋,努力中

沙發
今晚比你

板凳
師兄這是我珊瑚缸的設定請作參考

地板
你可以試咗我個時間先唔啱再慢慢調整

你要決定是否繼續就答Yes,
例如C1 開始時第一個是問你開始時間我是0060所以就按6之後就是光源
因為我0060 C1係0所以就按0
按完就問你行幾多小時我個設定是行1小時所以按1
之後就問你yes or no 係問你是否繼續set下去,直至你set完最後一個就答no.(這部份只是set C1)
如果C1set完按no, 就set RGB
要記住RGB係同一時間C2,C3,C4連續3個一齊set
記得開始時第一個是問你開始時間我是0060所以就按6因為是要跟C1的0060一齊行所以跟足.
要寫個表出來要清晰自記set到去邊.

我係wingk960 發表於 2013-3-8 23:17
我對呢D數字真係好有問題.我

唔好比數字嚇親, 只得時間同燈的光暗。

我係6點開始開燈, 我個表只係參考, 你可以自行修改先再set。

我係wingk960 發表於 2013-3-8 23:40
啊...我有D明.其實個表係打直SET架.SET晒頭C1個8段.再NO之後又打直SET第2行C2>C3>C4  最尾按NO.出返去P7.之 ...

我係wingk960 發表於 2013-3-8 23:54
但係開機個個時間.係唔係第1個C1   SET完之後就唔駛再SET架.即係開機時間只係SET 1次.
上面個兩位.真係神一 ...

set 完C1開始set RGB都會問你開機時間

師兄我都係買左兩個月先set到
加油啦

sb75boy 發表於 2013-3-9 00:10
師兄。照你個表咁系咪C1可以SET0800~2100?其實我都唔系好記得

係呀可以的不過驚亂所以set0

我係wingk960 發表於 2013-3-9 00:21
即係要SET2次..開機時間.第1次係白燈C1   第2次係RGB C2 C3 C4既開燈時間.如果係咁.
真係想問下上面2位大 ...

緊係強啦摸左兩個月喎

其實講真枝燈如果識set P7係好好玩你可以每個鐘的光譜都可以唔同。

sb75boy 發表於 2013-3-9 00:37
差唔多啦。但SET完C2會直接去C3.4.之後先問你開幾個鐘。再問你Y/N

係跟住去!!

我係wingk960 發表於 2013-3-9 00:32
咁其實SET 3個鐘都可以.當SET6點開機   C1>1個鐘光度係0>C1>1個鐘光度係10 C1>1個鐘光度係5按NO
跳去C2  ...

係呀!!

我係wingk960 發表於 2013-3-9 00:47
唔係得到2位教導,我真係唔駛諗住攪得到,真係唔該晒sb75boy  kelvinpp2位CHING.有機會真係要請係您地2位飲茶 ...

得架!!!!

我係wingk960 發表於 2013-3-9 00:55
講真.你有冇問個個位老細呀...佢講左2次我都唔明重俾佢串我.

佢講左一次當時我係唔明,返家後攪左成個星期先OK

sdU213 發表於 2013-3-9 15:44
哈哈哈wingC兄果晚同你講完電話之後都玩咗支燈兩粒鐘最後放棄去瞓覺咁即係如果用P7就 ...

我各得用P7好D, 因為可以set到自己喜愛自色溫