海水領域 SeaFishZone

查看: 3857|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

蝶照 [複製鏈接]

樓主
賦閒在家,拍下很久沒有拍過的蝶照。

謝謝觀看。

論壇元老

沙發
靚蝶,

..
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬

論壇元老

板凳
買魚買上癮..

論壇元老

地板
師兄,請教下係咪全缸蝶会好D架?因養親蝶都好快回鄉,成曰唔開口.

popo250 發表於 2013-3-3 19:19
師兄,請教下係咪全缸蝶会好D架?因養親蝶都好快回鄉,成曰唔開口.

唔使咁客氣,大家研究下
我覺得係全缸蝶比較好,同仙養都冇問題,但要睇下係咩仙同size有冇大分別。我都仲有條澳洲仙,但只得三寸,仲細過我D蝶;另惡仙如幢、法、紫月果d就唔好一齊養啦。蝶開口已較難,要佢收口後再開返口更難,希望可以幫到你。

論壇元老

Jeff8964 發表於 2013-3-3 20:09
唔使咁客氣,大家研究下
我覺得係全缸蝶比較好,同仙養都冇問題,但要睇下係咩仙同size有冇大分別 ...

謝謝指点,我同火背,藍吊,金眼吊,白尾,三角黃吊等及開缸魔一齊,無乜惡魚,但唔知點解多數開完口收口,跟住回鄉

論壇元老

popo250 發表於 2013-3-3 20:47
謝謝指点,我同火背,藍吊,金眼吊,白尾,三角黃吊等及開缸魔一齊,無乜惡魚,但唔知點解多數開完口收口, ...

現想加入金月光蝶,唔知惡攪嗎

論壇元老

金碟及金丁好正

popo250 發表於 2013-3-3 20:47
謝謝指点,我同火背,藍吊,金眼吊,白尾,三角黃吊等及開缸魔一齊,無乜惡魚,但唔知點解多數開完口收口, ...

白尾同魔都應該惡,如果唔係就水質問題囉。金月光用生口嘢好易開口,但要轉粒粒有難度。