海水領域 SeaFishZone

查看: 4546|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

有冇CHING用梗LED RGB 個支燈呀. [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

樓主

我SET到出左煙..我想轉第個時間又要SET過.但都唔識計.點SET都SET唔到.真係玩X死.
我人又蠢.完全攪唔掂佢.
有冇CHING識得玩.可以教下我.TKS.

[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 論壇元老

沙發
有冇相睇下呀?

板凳
重未明點樣set咩?

地板
sb75boy 發表於 2013-3-9 14:30
重未明點樣set咩?

唔係呀。個post之前架
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

活躍會員 論壇元老

我只識用 P1 and P3、有需要可電話交流!
輕鬆養魚,玩魚,賞魚

Bossfish 發表於 2013-3-9 19:04
我只識用 P1 and P3、有需要可電話交流!

P1完全未知係咩黎。我重set梗p3係光亮度未知set幾多。

我係wingk960 發表於 2013-3-9 19:52
P1完全未知係咩黎。我重set梗p3係光亮度未知set幾多。

你重敢去搞其他P。。set 好個P7就算吧啦。。夠你玩到支燈爛嫁啦

sb75boy 發表於 2013-3-9 20:45
你重敢去搞其他P。。set 好個P7就算吧啦。。夠你玩到支燈爛嫁啦

希望今晚再set次p7睇下係未ok先再報告。P1我唔理住先啦

活躍會員 論壇元老

P1 & P3 一樣, 只不過時間有差異, 光亮度只有 1 - 9 比較易 set....  

只需 set 好 p.....後 任何時間你都可改變光亮度的 setting...
輕鬆養魚,玩魚,賞魚

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

好有鑽研精神
我冇時間,唔係都會研究下其他P點玩。冇理由淨玩一個mode架!

Bossfish 發表於 2013-3-9 21:28
P1 & P3 一樣, 只不過時間有差異, 光亮度只有 1 - 9 比較易 set....  

只需 set 好 p.....後 任何時間你 ...

點樣時間差異法呀?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

咪係你睇我唔到,你睇我唔到囉!

活躍會員 論壇元老

分別係 12 同18 小時 setting, 兩種都係由6點開始!
聯絡林先啦?佢會教你點set!
輕鬆養魚,玩魚,賞魚

Bossfish 發表於 2013-3-9 22:17
分別係 12 同18 小時 setting, 兩種都係由6點開始!
聯絡林先啦?佢會教你點set!

我爭D同佢爆嘞,重問佢!!佢個PK.如果佢早講支燈咁難SET先SET到開幾個鐘.我唔會買,買個時佢個PK不停同我講話玩住P3 18個鐘先喇.我問佢有冇得SET幾時開機幾時熄機.佢係都話有.返到屋企.我問佢P3九個鐘模式.佢就依依哦哦.如是者.問左3次電話.佢先話九個鐘模式有虫.跟手就教我用P7.但係教左2次我都唔明.可能係我蠢.但你寫個程序俾我睇.C1 C2 C3 C4 係點SET同埋咩情況按Y或N.咁我都可試下.佢只係不停咁講.你依家跟住我講咁做.你按呢個就再按第個又再按個個.你咁樣教,我點會明咩道理.跟手第3次打俾佢.佢重發九我爛渣.當時覺得係自己笨.唯有唔出聲.跟住上網問D CHING.先知道係SET 幾多段就SET幾多段.重覆完你想開既C1時間.就開始SET RGB.但我覺得買盞2000銀既燈.要我咁做先SET到開6個鐘.咁就PK喇.佢早講我唔會買佢支廢燈.我到左依家都重係好慶.人地支R420.聽D CHING講.好易SET.貴個千零蚊.我跌到跌左佢喇..

我係wingk960 發表於 2013-3-9 23:05
我爭D同佢爆嘞,重問佢!!佢個PK.如果佢早講支燈咁難SET先SET到開幾個鐘.我唔會買,買個時佢個PK不停同 ...

哈哈.唔好慶咁咯.E加可以用就用住先啦.
咁得閑打咁多字不如試多幾次點樣set好過啦

sb75boy 發表於 2013-3-10 00:34
哈哈.唔好慶咁咯.E加可以用就用住先啦.
咁得閑打咁多字不如試多幾次點樣set好過啦

我識嘞.我SET完之後,再較實時.即係我SET左18點開機.20點熄機.我就即時較依家係18點.喧佢就會開機.但我SET  17點.佢就唔會開.即係OK左喇.咁我跟手再SET依家係19點,佢重係開住燈.跟手我再SET 20點.佢都係開住.再SET 21點.佢就熄了.咁應該OK.依家係1點.我就較左18點開機.咁我將實時較左9點.照理佢行到聽日10點.即係18點.咁佢應該會自己開機.應該係咁..

活躍會員 論壇元老

原來有個咁嘛嘛的經驗, 我係上年十一月喺佢度買支燈, 但亦是因 P7 太麻所以行 P1 - 12 小時就算...

既然 set 好就用住先啦.....
輕鬆養魚,玩魚,賞魚

Bossfish 發表於 2013-3-10 15:15
原來有個咁嘛嘛的經驗, 我係上年十一月喺佢度買支燈, 但亦是因 P7 太麻所以行 P1 - 12 小時就算...
...

當識set之後。你就覺得易了。亦算幾多野用。但個pk. 有虫就唔好係咁叫人用18粒鐘先啦。根本係變相呃人。。重p乜模式吖。九個鐘同12個鐘既p3.跟本係用唔到。買個時又係咁講話有有有。

最佳新人 論壇元老

加油C兄..............