請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: jaylai

新手想養咸水魚 [複製鏈接]

論壇元老

看清看楚比咩你寫明單據自己再隔價比例一個造流MP40同WP40已差數倍
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

個位CHING話有埋器材雞半呀.
PJ 9000都成2000銀
整個BP咩都又2000銀
再整支 LED RGB 又2000銀
再整個MP10      又2000銀
SET喉   又成千銀/
4面PPG     又成6.7000銀.
再加個亞提卡屎冷又4.5000銀.
差唔多架嘞.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-3-10 21:30

講咩嘢都茅用,樓主失咗蹤

論壇元老

啤啤熊 發表於 2013-3-10 17:48
36寸缸皮幾野嚇親

師兄我諗住咁訂製:
做一個30長x20深x30高滴漏缸右邊中間位滴漏要有擔位放燈(要三面睇)沙缸(三或四倉)連櫃要做埋頂帽(總高度大約65至70)要多少錢??

佢地就咁話大約8千到,set埋喉(連止回)2千幾,轉水晶面又千幾,哩個未計器材.....嘩!!我眼都凸埋,仲要卡又唔收又冇分期,叫我點買

論壇元老

一隻成日比人吹到啤啤聲嘅熊

最佳新人 活躍會員

civiclau 發表於 2013-3-10 23:26
師兄我諗住咁訂製:
做一個30長x20深x30高滴漏缸右邊中間位滴漏要有擔位放燈(要三面睇)沙缸(三或四倉)連 ...

我仲想做個48添, 賣身都吾掂

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

civiclau 發表於 2013-3-10 23:26
師兄我諗住咁訂製:
做一個30長x20深x30高滴漏缸右邊中間位滴漏要有擔位放燈(要三面睇)沙缸(三或四倉)連 ...

好想知你問左邊間?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

邊間就唔講得廢事比人罵,在這找報價唔只一間,但間間都........

論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-3-10 21:30

師兄是說我嗎?如果師兄所說既器材,我諗兩皮野都落唔到樓,以上既價錢我諗重要未計運費……(≧∇≦)

多謝各師兄意見呀,我只可以放到24"缸咋,你估1x k ok 嗎?

想養小羞月花葵

嘩見到啲師兄下下都皮皮聲,好嚇人喎,有冇啲入門啲架

論壇元老

一隻成日比人吹到啤啤聲嘅熊

最佳新人 活躍會員

ybkwok 發表於 2013-3-11 00:05
好想知你問左邊間?

所以我D窮鬼好想知深圳個價

論壇元老

其實我出過Mk問過一間,咁上下大既展示缸連埋器材(器材應該唔係d咩好野),佢報大約都係8千內,咁當然個款唔及這裡d報價舖咁靚,但照抄咁做比多二千蚊人工好未,都係一皮野落樓吧!!

其實好多人話網上報價平過出面,但現在得出結果.....

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

civiclau 發表於 2013-3-11 00:38
師兄是說我嗎?如果師兄所說既器材,我諗兩皮野都落唔到樓,以上既價錢我諗重要未計運費……(≧∇≦ ...

係呀。不過都係睇餸食飯。講下笑啫
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

太貴!咪買個現成缸玩,其實有D網上報價都有套餐,都好化算
Ching唔怕得罪講句,開缸只是機本嘢,日後仲要買生物,維護用品,水電salt都系錢,所以唔好用咭去預支,其實你講有幾多buget,其他魚友都會幫你。
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

其實開個缸都可以唔洗禁多錢!好似我禁二手水晶缸24,18,22真滴連ng4500上水泵2200+h.ht61=1000+二手水冷660+led650=4510

論壇元老

玩魚可令人成長

其實都係睇你自己介吾介意用2手野....
我個時用喉底+濾筒...玩左冇耐就中哂毒.但筆直有限就上網同CHING收
32吋真滴+POWERJET9000+SCHURAN jetskim150 +環
成SET收左3500到....
到依家仲玩梗.又可以滿足自己.又吾洗超出筆直
不過...自己個人認為收二手電器野好多時都係撞手神