海水領域 SeaFishZone

查看: 7274|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

收集資料 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

樓主
小弟想挑戰賊仔,飼養方面有什麼要注意嘅地方?希望各師兄幫忙,還有請問佢和眼鏡仙會否集揪?謝謝!

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

沙發
賊仔?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

板凳
聽師兄講容易爆身,想收集資料。

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

地板
聽講就係好易爆身,不過,你條四眼仔都OK,
賊仔無問題啦。
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

我有問題.我好窮.冇錢買.好唔抵得..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

初級新手水水熊

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

水靚物魚都得,冇惡魚重好
返工冬眠放工失蹤善良熊

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

賊仔難過眼鏡好多!

水靚真係嘜魚都養到, 但荷包無水賊仙就一定養唔到.

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

聽講水溫不能高.
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

我有水泠,温度不成問題。

Wing少,你怎會有問題,你有嘢做有糧出!我無嘢做呀,誰人可介紹份工給我?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

你唔係做屎MARK隆咩?
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

唉...................

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

Galaxy 發表於 2013-3-25 18:17
Wing少,你怎會有問題,你有嘢做有糧出!我無嘢做呀,誰人可介紹份工給我?

我都矛野做
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-25 18:56
我都矛野做

你大把錢洗咩做

賊仔比眼鏡難玩好多。新魚返第一關就係爆身。賊一爆身就好難搞。因為佢一定
唔受藥。
水質一定要靚。如果唔靚又會爆身。
水溫最好二十二至二十四度。
仲有賊唔受銅。即係一定要q魚。仲要q得好干淨,
賊仔本身係深水魚。所以比較細膽。即係如果你家中有惡魚就有難度了。
小兄弟

只有5吋一幢

小弟都玩過兩條賊都玩唔到。
但眼鏡玩第一條已玩到。眼鏡仲要比我感覺係好易玩。又受銅。最大壓力只係來自身價。
但如果想玩又未試過其實可以一試。因為總有人玩到。
以上只係小小意見。(其實我玩唔到最重要係我功夫唔夠)
賊仔係我最愛但我暫時唔敢試住。如果ching 玩到我會為你打氣!

我會加油的!

論壇元老