海水領域 SeaFishZone

樓主: superdavidnana
打印 上一主題 下一主題

14" q缸用掛瀘+ma環夠唔夠?? [複製鏈接]

樓主
14" q缸用掛瀘+ma環夠唔夠??
大約有1L S size, 夠唔夠用呢?新環黎架...
8592026246_44a0d3a1ba_z.jpg 8590924627_4829a5c4fb_z.jpg 8592025848_aef550bf7e_z.jpg

沙發
定係換個濾桶好D???????????

板凳
ChungMing 發表於 2013-3-26 20:05
可以的話用瀘桶會好好多

瀘桶要用幾多???價錢又大約幾多??

地板
hoihoi710 發表於 2013-3-26 20:32
掛瀘夠喇,,你一次最多咪q 2-3條魚,,唔洗搞咁多

我只係希望夠用就得啦....

我係wingk960 發表於 2013-3-26 21:02
有冇考慮用背滴仔,我呢個DAZS.9吋.都成功Q過我幾條大仙B架.我個簽名D魚都係我個Q缸仔出品.

冇啦...想用返呢個缸做q缸算...冇咁多位了

我係wingk960 發表於 2013-3-26 22:26
換過個喇.濾筒重貴過一個背滴仔喇..

我打算唔換啦 濾筒都唔換啦...屋企仲有個掛濾 諗住收少少舊環用埋果個掛濾

我係wingk960 發表於 2013-3-26 22:47
但係我覺得你個Q缸D水唔係好太清喎.不過唔知係唔係相機影出黎既問題..

呢張相都好耐下...而家d水ok~no2爆到5等緊趺......

garykwok 發表於 2013-3-26 23:18
師兄你個Q缸同我個差唔多

咁得啦你之前開個q缸果陣係用新定舊環???仲有你換水次數係點?????另外q魚過程又係點

garykwok 發表於 2013-3-26 23:47
其實你諗住Q魚係點架?有白點會點做,UFO又無咁快睇到,擦身又要點做?

而家黎講我係用黎買新魚黎q魚...買返黎會對水對溫..過淡清ufo落q缸 睇下佢有冇咩毛病 有白點就落銅

有冇少許舊環比我呀師兄??

我係wingk960 發表於 2013-3-27 18:49
冇呀,,,之前我話俾,你話我係屯門.唔要吖嘛.依家係堆田區好耐了喇.

幾時既事呀!!?

我係wingk960 發表於 2013-3-27 19:08
hahah.你冇記性...

anyway, 真係好多謝你解答左我咁多問題...n cycle既完成真係多得你唔少

我係wingk960 發表於 2013-3-27 20:01
吓..........真係多得我唔少......

多謝你呀死野