海水領域 SeaFishZone

樓主: superdavidnana
打印 上一主題 下一主題

14" q缸用掛瀘+ma環夠唔夠?? [複製鏈接]

活躍會員 論壇元老

superdavidnana 發表於 2013-3-26 23:51
而家黎講我係用黎買新魚黎q魚...買返黎會對水對溫..過淡清ufo落q缸 睇下佢有冇咩毛病 有白點就落銅

換主缸D環,水唔清就換,我唔會知道你D魚有幾多便便架

論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-3-26 22:25
有化氮會好D囉.Q缸放D環係缸底.未好核突囉.我就唔太建議,同埋環有水流流過會好D.
正正經經攪好D.唔係一條 ...

Tks ching

白痴問題:
咁個q缸使唔使長期開住過濾、燈、化淡??
用返舊水又有無問題呢??
本人想set個普通q缸嚟醫吓白點,q吓新買返嚟嘅新魚等佢開口……

論壇元老

加支25W短短果隻暖管好D...唔使教溫KEEP住26C果隻都得了, 缸仔細怕早晚溫差大...!
買魚買上癮..

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

夠了!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

angus812 發表於 2013-3-27 01:21
白痴問題:
咁個q缸使唔使長期開住過濾、燈、化淡??
用返舊水又有無問題呢??

Q缸要長期開。用舊水個d梗係冇問題。除非你d舊水有問題。
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2013-3-26 21:02
有冇考慮用背滴仔,我呢個DAZS.9吋.都成功Q過我幾條大仙B架.我個簽名D魚都係我個Q缸仔出品.

高手!

Timothy 發表於 2013-3-27 12:23
高手!

我呢d高手。就係靠你班超級高手教出黎架
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

有冇少許舊環比我呀師兄??

superdavidnana 發表於 2013-3-27 14:10
有冇少許舊環比我呀師兄??

冇呀,,,之前我話俾,你話我係屯門.唔要吖嘛.依家係堆田區好耐了喇.

我係wingk960 發表於 2013-3-27 18:49
冇呀,,,之前我話俾,你話我係屯門.唔要吖嘛.依家係堆田區好耐了喇.

幾時既事呀!!?

superdavidnana 發表於 2013-3-27 19:06
幾時既事呀!!?

hahah.你冇記性...

我係wingk960 發表於 2013-3-27 19:08
hahah.你冇記性...

anyway, 真係好多謝你解答左我咁多問題...n cycle既完成真係多得你唔少

superdavidnana 發表於 2013-3-27 19:13
anyway, 真係好多謝你解答左我咁多問題...n cycle既完成真係多得你唔少

吓..........真係多得我唔少......

我係wingk960 發表於 2013-3-27 20:01
吓..........真係多得我唔少......

多謝你呀死野