海水領域 SeaFishZone

樓主: totoleong
打印 上一主題 下一主題

一入珊瑚深似海 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

樓主
totoleong 發表於 2012-3-19 13:08
我都覺得菲濟嘢又貴又難養
除非水滾茶靚, 唔喺都會變啡

我就未啡過, 次次變色只會好似省左潔而亮咁....  白雪雪!  

沙發
探長 發表於 2012-3-27 16:15
咁搞笑師兄

這可是痛苦的經歷來噢!   
"死亡習作"!!!!  

(最近俾我攪攪下, 又有番d 起色喎!)

板凳
探長 發表於 2012-3-27 16:57
有起色就好喇,放咗照片同大家分享未呢

好!  探長叫到, 我返去搵搵, 睇下搵唔搵得番白雪雪O既時期O既照片先!

明天貼上來~!

地板
探長 發表於 2012-3-27 16:57
有起色就好喇,放咗照片同大家分享未呢

原來我之前唔小心delete 左! 搵唔番d 相!

曾在夢幻出post 問過各位大師的! (不過 d 相冇左) -----> http://www.reef.hk/forum/topic/2 ... %E5%95%8F%E9%A1%8C/

只搵到少少, 左邊是開始變白的 (最後成舊都白晒), 右邊是同一件, 不過最近開始又有番d 色喎!

後面o個件 nana 都是, 本來白雪雪, 滑 lu lu, 呢個星期底部啡番少少, 頂頭有番少少藍色~

探長 發表於 2012-3-28 13:16
d 相冇咗我見係你個 photobucket file 損壞或者過期喎

就是之前見好似好多頁咁, 咪 DELETE 左D 唔要O架囉!

忘了夢幻個POST D 相是從O個度LINK 過去的~

我分享下經驗啦!  (講到離晒題)
真是班門弄斧了~

應該是水太肥, 餵魚太多..燈照太長吧....

在大班度撞到魚友"光軍", 佢點左我買 CORAL SNOW 同BIO-MATE, 加上我自己又買左蛋白包, 沸石 (冇用桶,只放在水流的地方)  明顯水質好左!  連刷青苔O既次數都少左!  

個人擔心少左, 心情自然好左, 心情好左引致到人都靚左, 考試仲100分O添!

(以上廣告說話, 由 ZOEVIT及大班提供!)

呀, 之前都有用過VODKA, 不過成效不是太高...  

可能是我成日飲晒時冇貨, 冇得加, 成日斷斷續續O既關係了!

totoleong 發表於 2012-3-28 19:18
乜變白左, 仲有機會出到色

等我仲掉哂佢添

我都掉左兩件啊~!!!

蠢左了!!!!

好靚~!