海水領域 SeaFishZone

樓主: superdavidnana
打印 上一主題 下一主題

q桶中的藍吊, 你做緊咩呢?? [複製鏈接]

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

試下紫菜
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

kwong426426 發表於 2013-3-31 10:28
片糧好丫可以試吓
我條籃吊又1吋唔夠養起....依家都3吋
記得初初西起主缸,我每行埋去佢就詐屎,行 ...

好的 今晚試試 thx!!!

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-31 10:52
試下紫菜

其實一直想問..紫菜係咩糧???係咪即係片糧??

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

幾得意

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

買黎煲湯個D
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

叫媽媽買喇..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

煲湯果都得??岩岩差魚街買左 40幾至60蚊包

論壇元老

個Q桶唔使打咁大氣..打壞D水...!
買魚買上癮..

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

藍吊追網係想揾"訂哩",佢係桶度四周無物冇安全感。想佢快d開口可試放一舊石俾佢,有咗安全感,見糧(我用碎粒糧,較片糧快沈底)佢就會游出嚟食,開頭食一口會即時哩返去舊石度,慣咗就好快搶口。少少心得分享,希望幫到手
PS:俾咗舊石佢想佢再追網都幾難
我是買魚狂…也是死魚皇

alan@aqua 發表於 2013-3-31 15:08
個Q桶唔使打咁大氣..打壞D水...!

收到...已經教細左..thx

HTM 發表於 2013-3-31 15:47
藍吊追網係想揾"訂哩",佢係桶度四周無物冇安全感。想佢快d開口可試放一舊石俾佢,有咗安全感, ...

我個桶唔大...放石係應該放d大lone既定冇lone...因為我得舊冇lone既唔知得唔得...仲有呢...佢而家痴住個網...但對我隻手都冇反應..即係我伸手落去佢都唔走架

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

舊石夠cover佢就ok,唔使有窿。
藍吊係咁㗎...試過捉條藍吊仔,佢即刻攝入石,我用手撩極佢都冇反應唔游出嚟(因為佢覺得攝住石就安全),結果要魚連石離水"凳"佢出嚟
我是買魚狂…也是死魚皇

HTM 發表於 2013-3-31 17:02
舊石夠cover佢就ok,唔使有窿。
藍吊係咁㗎...試過捉條藍吊仔,佢即刻攝入石,我用手撩極佢都冇反應 ...

剛剛比左舊石佢啦 佢即刻哩埋左...

superdavidnana 發表於 2013-3-31 20:51
剛剛比左舊石佢啦 佢即刻哩埋左...

俾左舊石俾佢就好難見到佢架嘞..
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2013-3-31 20:55
俾左舊石俾佢就好難見到佢架嘞..

冇計啦......而家佢冇咩問題...係未開口

條魚有態既話.你想藍吊唔食野都幾有難度架..

我係wingk960 發表於 2013-3-31 21:00
條魚有態既話.你想藍吊唔食野都幾有難度架..

唔知呀 而家咩都試下先 再update

報告, 藍吊已成功入左石入面...拎起舊石都痴住!!!!