海水領域 SeaFishZone

樓主: Timothy
打印 上一主題 下一主題

拯救行動!元朗合益街市!     [複製鏈接]

論壇元老

一隻成日比人吹到啤啤聲嘅熊

最佳新人 活躍會員

只可以幫佢哋

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

世樂 發表於 2013-4-2 12:36
咁又唔同啊~~我見而家西貢海鮮艇仔有珊瑚賣,所以有感而發。我想帶出有求就有供咁解。

無錯,有求就有供,但係仲有一句,百貨應百客,
見到既,就當係緣份,幫得幾多得幾多!
由條魚上左水果刻開始,佢已經註定死亡,
我每次見到街市D帆吊,就會想起我個缸入面果條,
同魚唔同命!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

佢地究竟係賣俾人養定賣俾人食呢?

最佳新人 活躍會員 論壇元老

有游水既一字獨角吊,勁。

ybkwok 發表於 2013-4-2 12:48
無錯,有求就有供,但係仲有一句,百貨應百客,
見到既,就當係緣份,幫得幾多得幾多!
由條魚上左水果 ...

呀!你另個想起一次經驗,有一次係屯門三聖見到海鮮檔有隻黃海馬,竟然同D瀨尿蝦一缸,個心好想救返佢一命,我就上前問價,點知佢開我價 800大元:
佢既開價理由,係咁同我講:喂! 好罕有架,呢D邊有黃色架,你睇下藥材舖有冇見過黃色海馬,800收平你啦,原本想唔賣添架!

我聽完就笑一笑就走了!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 論壇元老

生命無分貴賤,其他魚唔洗救?
人地買返去會食,你買返去如果救唔到就掉,邊個唔珍惜生命?
網店
www.zoabarn.com
facebook
https://www.facebook.com/pages/Zoa-Barn/641500312549808?ref=hl

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

世樂 發表於 2013-4-2 13:01
呀!你另個想起一次經驗,有一次係屯門三聖見到海鮮檔有隻黃海馬,竟然同D瀨尿蝦一缸,個心好想救返佢一 ...

800 ,好罕有!佢係話世樂兄你呀!

同樣道理,去街市買吊,本來$20,你一開口就問呢條吊叫咩名,
即時$20-->$80
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-4-2 13:39
800 ,好罕有!佢係話世樂兄你呀!

同樣道理,去街市買吊,本來$20,你一開口就問呢條吊叫咩 ...

我值 800

反而你滿有懷疑咁問,好唔好食架.....可能會平多 $10

想問下 合益果邊係咪有間魚店??位置係邊??

superdavidnana 發表於 2013-4-2 14:32
想問下 合益果邊係咪有間魚店??位置係邊??

http://goo.gl/maps/4GF71    <<< 好似執左

http://goo.gl/maps/DukAZ    <<< 淡o野

生死有命!隨緣!

人類要先建立正確的  " 文明 " 觀念,地球才有救!

論壇元老

我今日都見,但太大條,成尺長。

論壇元老

哈哈~迷你魚鋪

可知魚街食水幾深,同地產狗打工,唉

真係太大了,有心無力

其實周丨時都有,我見過大大條人字蝶添!

論壇元老

我都係街市見過假人字 o波 都見過

大埔平啲我見過25兩條一字
傷痕雷雷

論壇元老

今日見到xx世界買六十蚊條大帆吊

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

條條都咁大條.
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

fung5900 發表於 2013-4-2 23:12
條條都咁大條.

大家睇法唔同,你就話大條,佢就話細條無肉食!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500