海水領域 SeaFishZone

查看: 3036|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

開缸半年了... [複製鏈接]

論壇元老

樓主

仲有兩條蝶怕羞呢係石洞...
http://www.youtube.com/watch?v=OpmxoWeGdJI

買魚買上癮..

論壇元老

沙發
eddie330 發表於 2013-4-15 14:04
C HING 條金刀係咪有d收背??(如小弟睇錯,請勿見怪)

收背應係角度問題..態佢係有嘅..都搶食...但我都覺得佢係瘦左!
買魚買上癮..

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

板凳
快D整返肥佢.我都覺得佢好瘦.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

地板
好多靚魚好正

半年就可以養到甘?要向Ching請教下!

論壇元老

水魚王 發表於 2013-4-16 11:20
好多靚魚好正

買魚買上癮..

論壇元老

唐2010 發表於 2013-4-16 15:57
半年就可以養到甘?要向Ching請教下!

一.全用魚友舊環開缸, 省左好多養水時間..(條美石都係開缸功臣)
二.大水流 (30"用pj9000 差唔多開盡)
三.多環 (大約50l環)
其他都冇乜特別, 我都幾變態.. 見冇魚死悶悶地就加左好多蝶落缸, 其實呢兩個月都不斷有蝶魚死..但這樣反而可keep住養魚這興趣..(你咁易死? 養到你唔死就會很開心...若死了我就會唸"快d投胎下世做番個人")
買魚買上癮..

論壇元老

eddie330 發表於 2013-4-15 15:59
咁你好快d谷番肥佢~

睇來都要西起佢, 谷肥佢, 佢食野之之由由...真係唔夠d仙搶!
買魚買上癮..