海水領域 SeaFishZone

樓主: skywingcroc
打印 上一主題 下一主題

大家好,諮詢重新開缸一事,求助 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
ybkwok 發表於 2013-4-17 09:01
歡迎你,小師妹

好野喎...師妹你都知...
買魚買上癮..

論壇元老

沙發
peterleung 發表於 2013-4-17 09:16
既然已養了四個月,期間沒甚麼問題,經已是有個好的開始,無論你有沒有為新魚做檢疫的習慣,魚缸內發現有白點便 ...

好鬼鍾意睇peter兄d post, 講野文皺皺..好鬼正!
買魚買上癮..

論壇元老

板凳
skywingcroc 發表於 2013-4-17 09:46
我睇過了....師兄同情我贈我的濾筒是JEBO牌的5層筒,可以用嗎?

用"同情"呢兩個字好慘咁...等叔叔送個"醫咸"濾筒過你...乖...!
買魚買上癮..

論壇元老

地板
peterleung 發表於 2013-4-17 15:08
過獎了,記得 05/06 在魚佬網之時,因為寫了一篇有關養魚的文章,引來四大高手圍攻,一時筆來筆往,圍觀者上萬 ...

俾3個讚!
買魚買上癮..

論壇元老

云海 發表於 2013-4-17 15:31
魚佳D魚有無Q過,我就唔知,到以架我都係去魚佳買過2條魚、個人覺得無論邊度買,都有機會中白點,始終都係 ...

我識呀豪..但講真佢賣d魚係冇特別Q過, 但佢賣魚D水就一定冇白點...上親去佢度都洗緊魚缸嘅...!
買魚買上癮..

論壇元老

妹妹仔..照我話你就唔好用底沙了..清缸底加你個頂濾再加濾筒啦!
買魚買上癮..