海水領域 SeaFishZone

樓主: 我是浩
打印 上一主題 下一主題

其倫仙開口問題     [複製鏈接]

可以試下新鮮硯肉..要未死...開左個時仲有心跳個隻,開左口先慢慢轉粒都唔會好難
30fot
http://snaap.netvigator.com/album/servlet/main?act=web3_slideshow&parentid=1024841553

eddie330 發表於 2013-4-17 17:26
高手~好有經驗

邊係高手..PETER CHING咁有經驗既高手用芝士都比人插話壞水..有錯唔好插就好了
(E+有時D碟食得慢我都有溶小小芝士加埋D蝦同粒糧,好處係浸得耐好多)
30fot
http://snaap.netvigator.com/album/servlet/main?act=web3_slideshow&parentid=1024841553

論壇元老

Hay0111 發表於 2013-4-17 17:12
可以試下新鮮硯肉..要未死...開左個時仲有心跳個隻,開左口先慢慢轉粒都唔會好難

咁要食炒硯或者飲硯湯直到佢肯開口到轉糧成功, 哈哈哈~
不過唔理, 最重要佢肯開口先
謝謝提議

我是浩 發表於 2013-4-17 18:39
咁要食炒硯或者飲硯湯直到佢肯開口到轉糧成功, 哈哈哈~
不過唔理, 最重要佢肯開口先
謝謝提議

我隻老虎一見我買海鮮就知我又買左魚..唔洗問都識行埋去睇下我又買左幾多條
E2日又入左條藍同法仙B..老虎問幾錢..答案緊係..(今次貴D..$50同$60)..老虎就話..咁平既魚唔洗比咁好佢食..食D$40一大磚既毛蝦就得
30fot

論壇元老

Hay0111 發表於 2013-4-17 18:45
我隻老虎一見我買海鮮就知我又買左魚..唔洗問都識行埋去睇下我又買左幾多條
E2日又入左條藍同法 ...

哈哈哈~
$50 & $60囉, 哈哈哈
佢會唔會跟你去睇魚架?
一出到去聽到人問價即時出事架喎

我是浩 發表於 2013-4-17 18:59
哈哈哈~
$50 & $60囉, 哈哈哈
佢會唔會跟你去睇魚架?

佢好小去..不過我話魚B先咁平..因為好易死.大條小小都貴好多
30fot

麒麟仙在珊瑚缸會好開心,
甜甜O,SPS都係佢至愛.

ckvin 發表於 2013-4-17 19:34

捉隻老鼠入米缸(好味,食得好飽)
30fot

論壇元老

ckvin 發表於 2013-4-17 19:34

既然係甘,相信各位ching已知用咩引佢地開口了
另題外話頭先上左2樓,眼見有4條,態都0K,價錢又5太貴,浄D出事,跟住好彩拉得住,如果5係就又出血了

我玩海水魚都有五六年,養過五次麒麟,
得兩條開囗,最快果條兩曰就食片糧,
不過兩條都係玩咗半年,一條反缸死,
一條就搬屋換缸時死!
其實玩麒麟最緊要好彩.

論壇元老

ckvin 發表於 2013-4-17 19:52
我玩海水魚都有五六年,養過五次麒麟,
得兩條開囗,最快果條兩曰就食片糧,
不過兩條都係玩咗半年,一條 ...

Ching, 5知你有冇印象,之前都係你教我點引佢開口,可惜,佢同我冇緣

knec0412 發表於 2013-4-17 19:55
Ching, 5知你有冇印象,之前都係你教我點引佢開口,可惜,佢同我冇緣

唔記得la.不過一定要西起養,如兩星期都唔得,就放佢出來安樂死吧.

論壇元老

ckvin 發表於 2013-4-17 20:02
唔記得la.不過一定要西起養,如兩星期都唔得,就放佢出來安樂死吧.

哈哈,完全照跟足,俾你講中左

論壇元老

安樂死安祥吧

我養過7條, 我好彩有4條開口, 真係要好寧靜既環境俾佢地,即係冇大魚(6吋以上)冇惡魚,多石,通常5日內會開口, 過左5日就....待佢慢慢遊返鄉下.....

食的全是豐年蝦加沉糧, 最耐玩左2年.其他都係自己用錯葯整死...

論壇元老

KKY 發表於 2013-4-17 23:01
我養過7條, 我好彩有4條開口, 真係要好寧靜既環境俾佢地,即係冇大魚(6吋以上)冇惡魚,多石,通常5日內會開口, ...

多謝意見, 看來已經過左會開口既時間,
各師兄們加油呀

好少試過唔開口麒麟仙,徐非條魚本身有問題

https://www.youtube.com/watch?v=xtCYWs1jTAE

論壇元老

fish199 發表於 2013-4-18 00:47
好少試過唔開口麒麟仙,徐非條魚本身有問題

https://www.youtube.com/watch?v=xtCYWs1jTAE

師兄你比咩佢食??

我是浩 發表於 2013-4-18 01:03
師兄你比咩佢食??

最快速度答你,因為管理層知我係邊個,好快會 BAN AC

阿 king D 急凍糧加最細既粒糧

論壇元老

fish199 發表於 2013-4-18 01:24
最快速度答你,因為管理層知我係邊個,好快會 BAN AC

阿 king D 急凍糧加最細既粒糧  ...

THANK YOU