海水領域 SeaFishZone

樓主: 我是浩
打印 上一主題 下一主題

其倫仙開口問題     [複製鏈接]

論壇元老

樓主
我之前都買過,條魚好有態,但都係5肯食野,寧死不屈,最後都死,都挨近1個月。聽Ching講此魚非常難開口,要有寧靜環境,最好放D生物石,如5食野都可吊命,再C用水姪引開口。所以小弟5敢再入。
小弟乃新手,如有錯勿插

論壇元老

沙發
ckvin 發表於 2013-4-17 19:34
麒麟仙在珊瑚缸會好開心,
甜甜O,SPS都係佢至愛.

既然係甘,相信各位ching已知用咩引佢地開口了
另題外話頭先上左2樓,眼見有4條,態都0K,價錢又5太貴,浄D出事,跟住好彩拉得住,如果5係就又出血了

論壇元老

板凳
ckvin 發表於 2013-4-17 19:52
我玩海水魚都有五六年,養過五次麒麟,
得兩條開囗,最快果條兩曰就食片糧,
不過兩條都係玩咗半年,一條 ...

Ching, 5知你有冇印象,之前都係你教我點引佢開口,可惜,佢同我冇緣

論壇元老

地板
ckvin 發表於 2013-4-17 20:02
唔記得la.不過一定要西起養,如兩星期都唔得,就放佢出來安樂死吧.

哈哈,完全照跟足,俾你講中左

論壇元老

我諗最底入場要生意O