海水領域 SeaFishZone

樓主: peterleung
打印 上一主題 下一主題

剛滿三十週的冬瓜 [複製鏈接]

peterleung 發表於 2013-4-21 01:16
我現時魚缸都是混養,仙吊蝶龍古比等等,品流復雜.

我都係..仙,碟,魔,吊,之前有條龍洗沙死左..經驗唔夠,只係保倒神像魚劍,仙同仙因為魚缸太細都係成日有D花
30fot
http://snaap.netvigator.com/album/servlet/main?act=web3_slideshow&parentid=1024841553

最佳新人 活躍會員 熱心會員

Hay0111 發表於 2013-4-21 01:58
我都係..仙,碟,魔,吊,之前有條龍洗沙死左..經驗唔夠,只係保倒神像魚劍,仙同仙因為魚缸太細都係成日有D花

魚兒為爭食,爭地盤而打架,在所難免,對新魚更加是見面禮呢! 所以有時要落新魚,又怕被舊魚熱情招呼,要預早擺設"天羅地網"陣.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

近排我都鍾意睇碟,要跟你學嘢
☉︹☉

最佳新人 活躍會員 熱心會員

kwong426426 發表於 2013-4-21 10:06
近排我都鍾意睇碟,要跟你學嘢

太客氣了! 其實周圍有很多養蝶的專家,我只不過好彩,找到一隻肯食的平價蝶罷了.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

peterleung 發表於 2013-4-21 10:34
太客氣了! 其實周圍有很多養蝶的專家,我只不過好彩,找到一隻肯食的平價蝶罷了.

+oil
☉︹☉

論壇元老

借位一用.....我上次買果條講錯係金風車, 其實係易養好多的金麻包才真...!!
買魚買上癮..

最佳新人 活躍會員 論壇元老

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老