海水領域 SeaFishZone

樓主: ycpw13
打印 上一主題 下一主題

背滴漏?! [複製鏈接]

heary 發表於 2012-3-24 17:33
我第一個答複就係啦

"b位水會上升到a位與a位水一同過濾棉!再由第一倉下位流去第二倉(二倉唔要棉)"你話b位水會"上升"到a位...與a位水一同過濾棉...姐係b向上,a向下?!否則a位點過濾棉...由第一倉"下位"流去第二倉..咁又話b位向上??

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

heary 發表於 2012-3-24 17:33
我第一個答複就係啦

快D劃副圖比Ching睇!

論壇元老

A,B位D水都係入頭倉!入B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉!D水入頭倉後應該用一至兩塊白綿格住D污租嘢綿下面最好放哂環!

論壇元老

學師仔一名

其實係唔駛理b位咪得囉,你a位入到水自然b位都入到水。

sdU213 發表於 2012-3-24 17:40
A,B位D水都係入頭倉!入B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉!D水入頭 ...

師兄,你意思係咪咁?

最佳新人 活躍會員 論壇元老

sdU213 發表於 2012-3-24 17:40
A,B位D水都係入頭倉!入B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉!D水入頭 ...

B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉 <---這就是我想講的意思,SdU213文筆比我好...

論壇元老

學師仔一名

好嘢,明晒!

oh08yeah08 發表於 2012-3-24 17:47
B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉

不過我個缸冇你地話既玻璃wo...其實你地指既頭倉係邊度?你地話B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,姐係b位個梳入唔到水?否則點會入唔到頭倉?...=.="

論壇元老

頭倉即係A,B位入水個倉!

sdU213 發表於 2012-3-24 18:01
頭倉即係A,B位入水個倉!

咁你地話B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉...姐係b位個梳入唔到水?否則點會入唔到頭倉?...=.="不過我個缸冇你地話既玻璃wo...我b位係入到水的=.=

論壇元老

IMAG0573.jpg 正常背滴缸應該好似張相咁

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

真係送佛送到西 IMAG0598.jpg

heary 發表於 2012-3-24 18:34
真係送佛送到西

OIC..可惜我個缸並唔係咁,我個缸根本冇塊玻璃擋住....b位水會直入頭倉...唔怪得大家唔明=]but thx all !!!

論壇元老

即係話你個缸背後得兩塊玻璃間開三個倉!因為背滴缸 IMAG0572.jpg 正常會用4塊玻璃間三個倉,如圖

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

a位唔入水,咁整來做乜?邊間公司咁搞笑

咁你即係1倉面過2倉,其實一樣!
1倉化氮,2倉面用棉,下面環!

論壇元老

如果A,B位一齊入水,B位又無玻璃格住我覺得都幾麻煩好容易積污租嘢!如樓上C兄咁講頭倉放化淡希望可以盡量打哂D污租嘢啦!

論壇元老

學師仔一名

總之就..............。

黑心舖頭賣缸 真係害死新手

kitangle 發表於 2012-3-24 20:30
黑心舖頭賣缸 真係害死新手

唉,我都唔知缸背d水點流動-.-"早知唔買依個缸=.=

黑心SALES SELL到個缸識飛都冇用  買左返屋企自己都唔識點打理
你個缸唔多野既 真係買過個好過 出面FS現成款都好過你依個
唔敢講你依個差 但係唔知佢咩原理運行 幾好都冇用