海水領域 SeaFishZone

查看: 14558|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

背滴漏?! [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

樓主
正常A位跟B位相通的,兩個都是入水位。A位的水會直接流進第一倉,而B位的水流是向上流去A位再入第一倉。B位的作用應該是讓缸底位的廢物j都能夠經B位走進第一倉被棉隔起。
其他CHING有錯唔該更正。

沙發
sdU213 發表於 2012-3-24 17:40
A,B位D水都係入頭倉!入B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉!D水入頭 ...

B位D水會有快玻璃擋住唔會直接入頭倉,D水會向上會合A位D水再—同流入頭倉 <---這就是我想講的意思,SdU213文筆比我好...

板凳
sdU213 發表於 2012-3-24 20:07
如果A,B位一齊入水,B位又無玻璃格住我覺得都幾麻煩好容易積污租嘢!如樓上C兄咁講頭倉放化淡希望可以 ...

Agree!! 頭倉放化氮。

地板
唔好意思,想借位問下,CHING們你地有冇定期清潔下背漏個倉架?
我由開缸到現在年半都冇清潔過。