海水領域 SeaFishZone

查看: 5611|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

聽日停成8粒鐘電.希望頂得到. [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

樓主

1個大缸.1個Q缸.真係喃嘸阿里陀佛囉.
希望呢2位泵仔幫到我.

[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

論壇元老

~~心無罣礙~~

最佳新人 活躍會員 論壇元老

沙發
白色個個冇用架,兩三個鐘就會冇電
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

板凳
NO LA,我禽晚試用2粒淺草,6點半開到早上8點重得.係驚大個個唔得咋.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

地板
大缸用一個
我真係傻架

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

大缸最少用二個, 沙缸用一個.......呢D唔慳得.....

主缸水位較深.要用較好的泵.以免輸出壓力不夠.容易令氣泵停頓.而沙缸用的.一般幾十蚊乾電泵問題不大....

論壇元老

Goodluck
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

點解成日話停電,我住咗呢度十幾年,都未試過停電
祝ching無驚無險,安全渡過.

個兩個泵

論壇元老

收工好輕鬆'樂在小魚中

大果個用(靚電芯)行到10果鐘都冇問題

論壇元老

~~心無罣礙~~

brian 發表於 2012-3-27 23:56
點解成日話停電,我住咗呢度十幾年,都未試過停電
祝ching無驚無險,安全渡過.

高尚住宅?
一個人的快樂...
不是因為他擁有得多,而是因為他計較得少~

論壇元老

收工好輕鬆'樂在小魚中

我之前停電都係用大個隻.主缸落2隻,沙缸每倉一隻

fung5900 發表於 2012-3-28 00:14
高尚住宅?

我都想

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

點解唔用大大舊,充電果D呀?

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

換定水先好D

大泵就出2條喉,1條沙缸1條大缸.我缸冇咩魚.得6.7條細魚.
應該冇問題,係驚舊電頂唔到.細泵就用Q缸.試過2粒2500MAH頂到10粒鐘.
大個個用鹼性GP都好似頂到10粒.應該冇事既.
我呢度都好似未停過電.今次唔知做咩停成8粒鐘.真麻煩.

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

我係wingk960 發表於 2012-3-28 00:40
大泵就出2條喉,1條沙缸1條大缸.我缸冇咩魚.得6.7條細魚.
應該冇問題,係驚舊電頂唔到.細泵就用Q缸.試過2粒2 ...

數月前我大廈又係停電, 通告話要停9粒鐘, 做咩十年檢咁, 我請咗日假, 結果只係停咗兩粒半鍾咋......師兄放心啦, 唔會停8粒鐘咁耐O既
我是買魚狂…也是死魚皇

係呀,通常停幾粒鐘,一般都維持到,如果有人在家仲好,可以幫手換電添。

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

no problem

論壇元老

放心,一定得
FOT 230L水滴漏,15日內換水1次後加海水素,有UV,每日1餐,假期2餐,每星期浸氨基酸,現有藍吊,黃吊,雞心,黑雪印,畢卡索,西澳藍面,西澳洲仙,法仙,天皇仙,軍佬,金刀,聖帝,加洲寶石,湯臣,東非紫月,西澳斑點木盒