海水領域 SeaFishZone

樓主: kenlikey
打印 上一主題 下一主題

FOT想養1致2仵軟珊瑚??? [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

po4 超過0.125都已經叫高了。。我以前最高都系1。。。ching 你10。。。 擺珊瑚落去 同送區去死無乜分別

論壇元老

kenlikey 發表於 2013-5-30 17:41
剛剛check NO3  都是0PPM

邊隻tester?
好多自來水都有no3,我個度自來水有20

kenlikey 發表於 2013-5-30 17:40
Dazs德仕水族店

where did you buy?????????MK what 水族店

dicky826 發表於 2013-5-30 17:45
邊隻tester?
好多自來水都有no3,我個度自來水有20

我估佢應該用api 冇狂遙30秒就check 所以咪check到0羅

w071215 發表於 2013-5-30 17:48
where did you buy?????????MK what 水族店

德仕水族、寵物用品中心
地址: 香港九龍旺角通菜街185號地舖

thanks!!!!!!

lh2084 發表於 2013-5-30 19:09
我估佢應該用api 冇狂遙30秒就check 所以咪check到0羅

多謝Ching提點,剛剛狂遙30秒再check No3 40PPM

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

kenlikey 發表於 2013-5-30 19:26
多謝Ching提點,剛剛狂遙30秒再check No3 40PPM

40?放棄念頭吧
除非勤換水,仲要用RO
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 論壇元老

chihim 發表於 2013-5-30 17:44
po4 超過0.125都已經叫高了。。我以前最高都系1。。。ching 你10。。。 擺珊瑚落去 同送區去死無乜分別

我試過2.5+ hanna 爆標,D角都唔死,不過唔好學,我亦知錯
網店
www.zoabarn.com
facebook
https://www.facebook.com/pages/Zoa-Barn/641500312549808?ref=hl

kfd 發表於 2013-5-31 11:18
我試過2.5+ hanna 爆標,D角都唔死,不過唔好學,我亦知錯

系未屎得。。體幾時者
   測試珊瑚的耐力