海水領域 SeaFishZone

樓主: lingau
打印 上一主題 下一主題

48" 新魚缸 [複製鏈接]

樓主
horseface 發表於 2013-7-10 13:20
師兄個缸邊度造、幾錢?唔該pm我 thx thx

唔好咁懶, 得過兩頁都唔追 post.

沙發

樓主, 可唔可以睇下沙缸呀, 想睇下放成點. 真係好窄下.

缸底唔夠流喎, 好多 dirty 嘢晌左邊.

板凳
lingau 發表於 2013-7-10 15:00
係啊, 諗緊駁條蛇仔喉吹底, 火箭吊真係食得多痾得多
今晚返去影返個沙缸照

蛇仔喉都唔夠力, 仲減弱出水 tim.
水面已經有出水喉, 做流泵放底 d 睇下效果.

地板
civiclau 發表於 2013-7-12 08:11
師兄請問吓你哩個價錢(6K)包括埋set喉及送貨未㗎?尺寸方面上門度尺?連埋其他器材共多少錢呢? ...

買缸邊駛度尺 ka, 你大裝修就搵裝修 cfu 同你搞 je~.

civiclau 發表於 2013-7-16 14:58
冇呀!我見哩度d商戶間間都話免費上門度尺,又同你出圖設計幫手setup埋,當然乜都係計錢,但我自己又唔識 ...

家中跟本只得一個位, 度個寬度減 1"-2" , 跟手出去訂缸就可以.
某 d 魚店都有出圖服務. 至於 set 喉, 可以叫魚店幫手買定.
自己cut, 自己 set, 樂趣嚟.

lingau 發表於 2013-7-16 15:54
ching , 未必得一個位架
不過都係自已度好位就叫魚舖做缸做櫃, 包埋set 喉就最好

你屋企有兩個位放魚缸, 你會唔會叫 cfu 上嚟睇下邊個位置好呢 ? 定係會自己決定呢 ?