海水領域 SeaFishZone

查看: 4188|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

唔知D石夠高未呢? [複製鏈接]

樓主
各位師兄, 想請問以我個缸既尺寸, D石夠高養角未定係要再升高多7-8"呢? Thanks.

Size: L34"xD"19xH28見水
Lighting: Maxspect G3 S Series (換晒P series XML膽不過行1A ) 離水7"

沙發
可以砌高少少,如果主力玩軟嘢

個缸原本係 FOT 缸嗎?
我可以選擇放棄,但不會放棄選擇

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

板凳
我覺得高就唔算高,
不過中間重點位不夠強,
好似的石唔夠穩陳咁

地板

探長, 我想玩硬野呀, 我都知個缸有點過高,因三千所以買. 唔係FOT黎架, 我女友一定要買毛仔同多莉. 岩岩開左大約60日.行緊ZV. 張相前一排, 宜家加左三隻角. 咁我再砌高少少先得. Thanks!

totoleong 師兄, 多謝你既意見呀, 中間落水好鬼阻, 等我諗諗點向上先 向左上都應該都要用膠痴D角上去.