海水領域 SeaFishZone

查看: 4374|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

~~~純分享 地鋪之SETUP(有圖) PART 2~~~ [複製鏈接]

樓主
~~~純分享 地鋪之SETUP(有圖) PART 2~~~

個案二) 維x出品(呢個比較大單...要整組缸換)

IMAG1614.jpg 圖一)
錯處:: 其實又唔可以話係錯處,正式講係質素差。圖一所顯示根本係貼貼紙,仲要貼到超哂"卜"(內裹係兩塊遮渣板壓成)。
原因:: 唔使多講,將貨就價。(如小店做則用一吋厚實木板或兩吋鐵架再包木面)

IMAG1613.jpg 圖二)
錯處:: 睇一睇上水泵用既止回伐都驚呀! (內裹結構因為有一個圓波既關係)
         導致CUT泵時會有水慢慢回流至沙缸。止回伐形同虛設,上水時又阻水。
原因:: 大陸或台灣止回伐既錯失

IMAG1610.jpg 圖三)
錯處:: 所有喉就咁懸空,仲有part打斜fing fing下。setup又差又唔好睇。

IMAG1609.jpg 圖四)
錯處:: 又一驚嚇位,上水泵用索帶,強!!!!!
原因:: 唔識set or 慳廿蚊喉碼錢??我都唔知

IMAG1608.jpg 圖五)
錯處:: 網袋set錯,隔唔到泡同水面積泡。

IMAG1607.jpg 圖六)
錯處:: 一個成800L水既缸,竟然用一個MARCO細化氮,開缸半年完全無用。
原因:: 沙缸設計高度出現問題,令到大樽既內置化氮放唔到。

PS. 訂做連器材SETUP,街鋪收$4萬幾。值唔值就見人見至 !!

一樓海域 電話:9707 7919 呀鬼...  
頴賢傢具暨水族設計公司 免費上門繪劃電腦立體圖
新址 : 大角咀 合桃街二號 福星工業大廈 11樓c7室 13:00至20:00營業

沙發
4萬幾

板凳
送都唔要

地板
吸血鬼

有時自己辛苦 d set 缸, 都係樂趣嚟.

最佳新人 論壇元老

四萬幾.........

論壇元老

但係作為一個新手,今本唔識set,所以只能張所以野交比水族店

我都好鐘意DIY,自己整整下幾好玩