海水領域 SeaFishZone

查看: 10834|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

有人用捷宝 DC-10000 上水嗎? [複製鏈接]

最佳新人 論壇元老

樓主
同WAVELINE一樣. 真係要用要買多一隻做士啤, 壞左就立即有泵可以換.
係咪都咁易壞, 我寧願用1隻WAVELINE的價錢買2隻捷寶.

最佳新人 論壇元老

沙發
絕對靜, 放心. 但死亡率好高, 放假長期外出真係要小心D.(買隻後備, 隨時叫人換)

最佳新人 論壇元老

板凳
無研究佢死咩野, 你用緊幾大個缸啊???

我測過我隻捷寶DC10000, 第一格用電量係27w, 如果如圖出到五千幾L/H, 真係幾高效能.
但好驚佢會死(我仲用落水黎推水冷). 諗緊轉新版紅龍RD3. 又話者買GHL mon住就唔怕泵壞左都唔知...

最佳新人 論壇元老

地板
我行2支下水, 所以無問題.
隻泵高轉速係有少少高頻聲, 不過都係好細好細, 開左櫃都未必聽到, 要哄埋去少少先知.

最佳新人 論壇元老

waveline水泵厂家已经承认有问题,厂家为什么不召回呢
http://www.cmfish.com/bbs/forum. ... &extra=page%3D1

三思三思....