海水領域 SeaFishZone

樓主: chiwing
打印 上一主題 下一主題

原身好地地的火焰仙 [複製鏈接]

最佳新人 論壇元老

樓主

原身好地地的火焰仙在Q缸養左10日,開曬口食糧
點知淡水浴7分鐘再落主缸隔離箱就硬曬.....呼吸好急.....
現已經在隔離箱打大氣.......重有冇CHING有咩急救方法??

最佳新人 論壇元老

沙發
落主缸前後唔夠30分鐘已經..........

最佳新人 論壇元老

板凳
redink 發表於 2013-8-10 00:45
都Q左10日﹐做乜過淡?

我條條魚都係Q完再過淡先落主缸.....諗住穩陣D
平時我過淡過10分鐘.....細仙就7分鐘.....(過淡期間冇異樣,一過主缸就直左)

最佳新人 論壇元老

地板
ybkwok 發表於 2013-8-10 01:15
Q魚呢段時間。就係觀察條魚!
條魚又唔係有事,點解仲要過淡呢

最佳新人 論壇元老

ybkwok 發表於 2013-8-10 01:20
拿拿林買過條啦

過左頭七先......因為有條馬鞍仔在Q缸

最佳新人 論壇元老

Teddy 發表於 2013-8-10 11:12
大仙都唔會過7分鐘咁耐..細仙最多3分鐘

我缸內D魚之前全部過10分鐘.....得虎皮仙係7分鐘.......

咁就係害死左條魚

最佳新人 論壇元老

everest 發表於 2013-8-10 15:36
King sir教路過淡加返啲魚缸水落去,過淡桶水的十份一,八份一咁上下比例會安全好多,另外你過淡桶水 ...

有對溫嫁不過就係全淡水冇加魚缸水

最佳新人 論壇元老

pc39dkk 發表於 2013-8-10 17:09
其實放桶水隔夜打大氣,應該好少出事嫁喎。
當然過淡時間唔可以太耐啦。

照各位CHING咁講下次如果過淡都係短D時間好

最佳新人 論壇元老

Calmiee 發表於 2013-8-11 04:36
食支煙剛剛好

我食開雪茄