請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 4871|回復: 12

大陸變频泵 [複製鏈接]

想問有冇師兄用过國產變频泵包括Waveline A/C泵是否好快壞因本人用过2個牌子包括德中及Waveline都是用大約半年就壞是否巧合還是真的唔襟用呢?

最佳新人 論壇元老

呢度咁多CHING都奶晒野同你自己都奶過2次野仲洗問?

夠budget就用紅龍DC, 無就用返NJ,PJ. 安全緊要.

靜就真係幾靜,不過力水就差D,安全同埋流量準既話,真係PJ同NJ好,至於DC泵,Deltec同BK RD3應該唔錯

論壇元老

新界西

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我舊年中於廣州買過2隻dc泵, 先買10000, 用左1個月左右, 效果都唔錯咪買多隻5000. 但........
waveline dc5000........ 半年左右就壞
waveline dc10000.............. 唔夠半年壞
攞返去一整就話要3-4個月, 你地冇睇錯, 係要3-4個月.
我明白買電器野都幾撞手神, 大陸貫野D保用都算係咁.
但近呢個零月0係網上或同魚友傾開計, 都發覺呢隻泵有D獲氣.

*** 我次前用pj11000, 想試下dc泵...... 依家用緊pj16000 ***

我初初買了一個德中(牌子)用了半年瓜咗以為好似師兄講買电器撞手神於是買多個Waveline 試吓點知都係一樣半年貨仔又瓜埋所所以呢D泵都係以後都唔好搞!在此奉勸各位師兄有D

之前用 WL, 半年貨仔。轉用—隻意大利泵,可惜共嗚聲太大,
用兩星期,頂唔順,淘宝買左一度森森變頻泵,真係靜到你唔信,
不過流量就細小小,要買大小小。用咗約5個月,十分滿意,希望耐用啦!
本來想用㨗宝,但見個橡太似WL, 所以唔敢買

想問問
咁 H&H 同 RLSS 都係用Waveline A/C 佢地都好易壞? 有無CHIUNG用緊LEE兩品牌?
小弟想轉用 但都擔心緊壤既問題

我算好彩,上年10月買到宜家都work,waveline10000,

我啱啱買咗支诲馬仔蛋分新款db8i 新款那支。用waveline dc 6000效果理想。可以諗諗。仲可以分期。抵玩

捷寶AC變頻, 用左超過1年......便宜 . 超靜 . 慳電 . 耐用 . 吾震
5000L 連運費 $270 人仔
而家用緊 DC10000.......一樣咁好用........

論壇元老

沒有所謂既(~大師/高手~)__養得掂就OK啦

買電器呢D..真係撞正神手....你壞....可能人地同一樣野..可以用好耐...

newrt 發表於 2013-8-26 20:51
之前用 WL, 半年貨仔。轉用—隻意大利泵,可惜共嗚聲太大,
用兩星期,頂唔順,淘宝買左一度森森變頻 ...

我都用緊森森變頻,5000升,百六人仔,真係無投訴

論壇元老

用緊WL Dc10000已半年有多OK喇,
美法,一幢,皇帝×2,澳洲仙,太后,藍仙,火焰,檸批,石美,天王仙,馬