海水領域 SeaFishZone

查看: 7090|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

失而復得...... [複製鏈接]

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

樓主
噚日見背滴頭倉水位低咗, 就如常加返淡水啦, 加水時見到二倉有d橙橙地色嘅嘢係度陏, 照理二倉只會見到少許支化氮嘅紅色水影, 於是用電筒照下想睇清楚係乜, 一照就見到有條小丑游上o黎 原來佢係我6月底買但7月頭就失咗蹤嘅黑背心小丑......記得果時以為缸頂冇蓋加新小丑實係跳缸死鬼咗, 但搵過缸邊櫃底都唔見佢條屍, 估唔到佢可以係背倉生活咗差不多有兩個月, 身體唔算好瘦但體色明顯黃咗好多

攪咗好耐,最終都要清倉先捉返佢

我是買魚狂…也是死魚皇

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

沙發
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

板凳
失而復得!我都試過喺沙缸搵番條金刀B!
PS:師兄小心條小魔怪,我曾經養過一條4寸,
佢KO哂我全缸小醜,最大果條3寸,吞唔到,
喺個口入面壓死左,跟著吐番出㴝,扁哂,死狀恐怖!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員

地板
荷包科灰仙皇   幢仙   籃仙  小丑   青魔   橙箭  黑丁  法蝶  醫生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

咁大條背心都可以唔見嘅
暫時停賽

論壇元老

玩魚可令人成長

要好好珍惜
失而復得機會好難得

論壇元老

最佳新人 活躍會員

ybkwok 發表於 2013-9-1 10:34
失而復得!我都試過喺沙缸搵番條金刀B!
PS:師兄小心條小魔怪,我曾經養過一條4寸,
佢KO ...

多謝師兄提醒 哩個都係小魔怪住咗係Q缸成個月都未敢放入主缸嘅原因......試過放群1"青魔B入去, 佢即時衝埋o黎之後急停, 眼碌碌咗陣群青魔就游開, 直到有日有條青魔發呆, 我就見到佢真係出口喇
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

calvinfff 發表於 2013-9-1 11:01
咁大條背心都可以唔見嘅

吋半咋...唔係好大條啫
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

換水多過食飯 發表於 2013-9-1 11:13
要好好珍惜
失而復得機會好難得

本來買o黎想放入RT, 但佢失蹤後已買過一對, 今朝試下張佢兜起係RT啦, 果對背心就好似鯊魚咁圍住個兜, 依家又張佢放咗入主缸喇
我是買魚狂…也是死魚皇

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

交易廣場見
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

HTM 發表於 2013-9-1 11:16
吋半咋...唔係好大條啫

條魚好靚,仲過晒危險期
暫時停賽

論壇元老

條魚肯定會長命百歲

沙缸真係耐唔耐要CHECK....成日有魚係入面
48吋缸有湯臣,黃吊,青魔X6,黑背心X2,,北斗,灰仙,火炭仙,橙點泥鯭x2,黑小丑,關刀,藍面x2 ,藍吊,澳洲藍面,眼鏡燕,法仙共23條魚

論壇元老

最佳新人 活躍會員

calvinfff 發表於 2013-9-1 12:43
條魚好靚,仲過晒危險期

危險期仲未過晒o架...變返新仔, 去到邊都有朋友想招呼佢...前景未明!

我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

ybkwok 發表於 2013-9-1 12:36
交易廣場見

再觀察下先啦
我是買魚狂…也是死魚皇

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

HTM 發表於 2013-9-1 13:18
再觀察下先啦

追到咁,應該都係交易廣場見啦!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

超級版主

永久禁言

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老 開網功神

論壇元老

有運行!
TIga

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

有運
☉︹☉