海水領域 SeaFishZone

查看: 5547|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

新造滴流缸各CHING比比意見 [複製鏈接]

最佳新人

樓主
30長16闊26高今日岩岩訂左~~~~250升水到
想問各CHING除左化氮(有咩化氮介紹)仲有冇咩好+?(底喉?)主要養魚
同埋請問滴流缸嘈嗎?
有咩方法可以減低落水聲?

沙發
師兄個size 好我屋企,可以pm邊度做同幾銀呀吾該
30吋 Fot 背滴 12-8-2015

板凳
C hing ,which shop you order ar? can share some info

最佳新人

地板
HIM 發表於 2013-9-4 19:51
師兄個size 好我屋企,可以pm邊度做同幾銀呀吾該

CHING我都係背滴轉真滴不過仲係超新手...可以話我知有咩要+嗎?
我係元朗X達到訂因為屋企細量好哂位先訂 正側水晶連櫃沙缸4XXX包裝果D因為同老細熟先免$裝
仲有一個想知老細就叫我+底喉我諗緊點有咩意義

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

滴漏唔駛加底喉喇.系統已經唔需要呢套了.除非你密習式養魚,
正常1個化氮同流量夠既上水泵就夠了.
嘈唔嘈好個人.我個缸係廳.床都係.我覺得嘈,我老虎話慣左.
化氮重要你訂缸時個沙缸有幾大.放得落咩化氮.
重要既係...你出幾錢先得.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

嘈唔嘈是乎你點做,我係落水嘈放黑波,頂再放綿,冇乜水聲!
☉︹☉

kwong426426 發表於 2013-9-4 23:38

學到野了.
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

我係wingk960 發表於 2013-9-4 23:39
學到野了.

塞就記得換綿
☉︹☉

最佳新人

我係wingk960 發表於 2013-9-4 23:31
滴漏唔駛加底喉喇.系統已經唔需要呢套了.除非你密習式養魚,
正常1個化氮同流量夠既上水泵就夠了.
嘈唔嘈好 ...

CHING  用BM既N5夠嗎?

最佳新人

kwong426426 發表於 2013-9-4 23:38

明白哂缸到立即試下

論壇元老

沒有所謂既(~大師/高手~)__養得掂就OK啦

我個魚缸零水聲。零嘈聲....

最佳新人

Crazy_And_Crazy 發表於 2013-9-5 09:56
我個魚缸零水聲。零嘈聲....

用咩方法嫁ching

論壇元老

lun1025 發表於 2013-9-5 13:30
用咩方法嫁ching

我都係塞下黑波...塞下棉....呢到塞塞,,,果到塞塞...
前排同個朋友開缸...都係一樣整到無聲...

@@我都係咁。。。。一D想都冇!
成個缸放係廳冇水聲,冇氣泵聲,冇抽水泵聲
好淨....但間中有魚跳水聲
正.....

最佳新人

Crazy_And_Crazy 發表於 2013-9-5 14:09
我都係塞下黑波...塞下棉....呢到塞塞,,,果到塞塞...
前排同個朋友開缸...都係一樣整到無聲...

可唔可以post左相比小弟學下野

論壇元老

lun1025 發表於 2013-9-5 17:21
可唔可以post左相比小弟學下野

一陣反到屋企影.....

最佳新人

Crazy_And_Crazy 發表於 2013-9-5 17:42
一陣反到屋企影.....