海水領域 SeaFishZone

查看: 5135|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

新手中毒想開缸 [複製鏈接]

樓主
小弟呢排比人放毒箭。中了珊瑚毒!而家想開個缸解下毒引!玩吾到真滴溜!老虎吾比!
唯有開個側濾,做兩倉:揸住把拉呎左度右度都係只可以做36吋長,22吋寬,22吋高。 見水20既細缸!各位師兄有咩器材可以用?兩倉size做幾大?可以去邊間訂?要靚樣!想即刻訂!想即刻買架餐!有冇人救救我!

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

沙發
2倉做幾大要睇支化氮,你咁急會好易出事。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

板凳
河大總管,經過一晩睡眠。心情冇咁high 了
想請問呢個size 既缸,做側濾係未比背濾好?
化氮想用H&H .見陶寶又有D新設計用ab 泵。

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

地板
H&H T61就夠
做兩背倉,個缸起碼淺6",有36"長做側倉理想啲
魚街有啲現成36"背倉缸,想快不仿試下,當然玻璃質素一般,但當用少少錢玩下吸經驗
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

唔好急,等玩到真滴再開缸都未遲。。

都可以開到36 22 22,下面多個缸仔者。。無理由無辦法掛?

我緊係想玩真滴。 幣在要燒好多錢,求其噤噤下計數機都要燒二十個一千
住既地方又吾 Stable!能黎能去唯有整個側濾止痕!諗住呢個冬天有番D寄托。師兄有冇邊間做缸企理屎正?

你買左再轉仲燒錢呀!

你想養乜? 兩皮野。。。?

養d 軟野 大硬野,唔屎甘好播   

整缸一皮
器材一皮
整完冇晒錢買珊瑚
二皮眨下眼就冇左

呵,你中得珊瑚毒。。 有可能系果兩皮野裡面解到毒??

就算成set 缸1000, 19000 你都玩唔到幾耐

都系唔好急,慢慢來

個人認為硬件買貴D都係一次過... 有限錢.. 可以用好耐..
但軟件就, 哇哈哈~~ 到時你會知....

Plan 37:準備做真滴溜。
準備上路

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 論壇元老

緊係真滴流好, 我就用緊36"側滴流, size十分接近樓主, 用左幾個月就想換真滴流, 因為側滴流放置器材有太多局限性啦

我最早開咗個16“,半年唔夠……30“背漏,一年到,開咗個24“方缸
呢年幾每個月會用一千幾佰買“軟件“
早之硬件買好啲,就唔使成日換!!
千祈唔好心急!!個底打得唔好,你用五雞野玩都死

好多謝前輩教路....真滴火辣辣起我腦海.已經有晒畫面
加上今日遇到一個毒梟  解藥己提鍊中

論壇元老

"非常貧窮的小學雞"

好快會手痕買野入缸。。之後又覺得太小係咁加。。。 之後先知原來成份人工都買哂珊瑚

tac 發表於 2013-9-8 00:44
好多謝前輩教路....真滴火辣辣起我腦海.已經有晒畫面
加上今日遇到一個毒梟  解藥己提鍊中:vi ...

恭喜師兄跳落毒海

plan 39 ready ?