海水領域 SeaFishZone

樓主: HTM
打印 上一主題 下一主題

哩架四驅車個避震都唔錯 [複製鏈接]

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

Goldenjoe 發表於 2012-4-10 18:12
我都買左條, 已經一星期, 呢埋左幾日, 最近兩日先出呢食沙, 四圍彈下彈下, 真係幾得意, 今次係私 ...

私家缸好好多
我得個C+兜俾佢咋
我是買魚狂…也是死魚皇

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

以後都係住C+兜呀?

論壇元老

最佳新人 活躍會員

brian 發表於 2012-4-11 00:21
以後都係住C+兜呀?

暫時啫...等對小丑隔住個兜睇到順眼先放
我是買魚狂…也是死魚皇

見師兄架車咁得意, 今日忍唔住入番架玩下

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

呢期興四驅車,唔知有無抄貴左
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

最佳新人 活躍會員

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-4-14 18:34
呢期興四驅車,唔知有無抄貴左。

四驅車炒唔起掛海X寶買開都係$50,係1月時試過係西海買$30,不過細條d落缸唔夠一星期就得返條骨
其實四驅車價錢同來源地有冇関呢?
我是買魚狂…也是死魚皇

今曰都係50,不過只有二條,剩低個條仲要比其他魚打到冇咁個"look"

師兄想問下你架車食粒糧未? 你比邊隻佢食?
上網搵過佢好似好耐先識食粒糧, 好易餓死

HTM 發表於 2012-4-14 19:49
四驅車炒唔起掛海X寶買開都係$50,係1月時試過係西海買$30,不過細條d落缸唔夠一星期就得返條骨 ...

我果條月初響日on買, 都只係$30, 一般響平時見都係$40至$50, 幾錢唔係問題, 無特殊環境配合, 都幾養得到 !
FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月

特殊環境配合=
1: 沙底,
2: 無比其他魚打,
3: 多地方躲,
4: 沙中有足夠食物?
1-3 都ok, 係4比較麻煩

論壇元老

最佳新人 活躍會員

pukaka 發表於 2012-4-15 12:18
師兄想問下你架車食粒糧未? 你比邊隻佢食?
上網搵過佢好似好耐先識食粒糧, 好易餓死

我餵黑金,整碎沈係沙面,佢瀘沙時大部份都食到
我是買魚狂…也是死魚皇

我試過formula 2 沈係沙面, 比水沖走/比蟹食左, 佢就冇專登去食
佢入缸咁耐仲係同一區食沙 (D沙真係白左好多)

論壇元老

最佳新人 活躍會員

Goldenjoe 發表於 2012-4-15 12:53
我果條月初響日on買, 都只係$30, 一般響平時見都係$40至$50, 幾錢唔係問題, 無特殊環境配合,  ...

在我而缸而言,特殊環境係要對小丑同士多啤梨唔揪佢,前晩換水試過放佢出嚟,游去左邊俾小打過右邊,係右邊又俾士多啤梨兇返過左邊,為保佢個轆,即刻捉返入兜
我是買魚狂…也是死魚皇

我缸只有藍魔同藍腳寄居蟹,個轆仲保得住

超級版主

海水領域無上權威終極創辦人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

幾銀一條?

HTM 發表於 2012-4-15 14:18
在我而缸而言,特殊環境係要對小丑同士多啤梨唔揪佢,前晩換水試過放佢出嚟,游去左邊俾小打 ...

以前買第一條落缸, 頂唔倒十秒, 短過我跑去羅魚網的時間 !
FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月

pukaka 發表於 2012-4-15 13:50
特殊環境配合=
1: 沙底,
2: 無比其他魚打,

其實我見佢mud都食, 會飛撲去追食活豐年蝦, 食魚糧係唔會吞, 連沙一齊響鰓吐番出呢, 然後又食過, 直至唔左粒魚糧 !