海水領域 SeaFishZone

查看: 3170|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

D水仲有銅藥,請問可以落SB03淋巴囊腫療劑 [複製鏈接]

樓主
需要吸完銅藥先可以落或可以落都冇問題,D魚一條接一條傳染生石,謝謝

沙發
換左水先!個人覺得冇必要浪費金錢買吸餇帛!我落完銅醫好白點後換一半水再加隻火焰蝦都冇事!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

板凳
生石唔會傳染
只是你落銅後令水質變化變差而生石
亦無必要落什麼淋巴囊腫療劑
keep完銅無晒白點,
換水啦!慢慢連銅都換走
生石期間比你平常換多小小
生石可能會越生越多,亦可能長達成個月
所以換水係最實際,石亦會慢慢退去,生過後有免疫能力!
都係果句...密D換水
長氣左小小添
☉︹☉

地板
因為我都買了支SB03,噤係咪唔落好D呀?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

kentamk 發表於 2013-11-10 21:04
因為我都買了支SB03,噤係咪唔落好D呀?

我曾經用過1次,跟住掉左,呢隻野治標唔治本,又搞到水質差
因為生石唔係咩野大病,勤換水自然會好!
☉︹☉

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

換水得啦邊洗搞咁多野
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

D水已經差都咁,就唔好再加咁多野落去,
呢D野只係魚鋪sale 你買啫,
我地就同你講=======》換水啦!
D錢留番黎買濾材!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

okok …綜合各師兄意見,唔用好過用,多謝

咁1星期换一次水夠嗎?定係四日到换一次呢?