請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 5287|回復: 7

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

我之前見到amazon 5d3 promo 賣 2,600,但係係廿四小時內就已經完左....我當然錯失左啦....

之後5d3 個價仲係 3,399......係上個禮拜開始....b&h 減價到2,999.......我都冇買.....因為我明明可以2,600 買而家要俾多三舊....真係過唔到自己個關

不過......一個禮拜過去......通街個價都企死3,399.....唯獨是b&h 2,999.......無辦法....唯有亞q精神地同自己講2,999 已經平過出面4舊......之前既2,600 只係錯過黎既者......忘記佢啦

於是我前晚就login b&h 諗住check out.......可惜.....promo 完左......個價上返3,399

第一次錯失2,600 , 而家再錯失2,999........谷住度氣攪到我成晚都訓得唔好

琴日.....我打去b&h 諗住發洩下

結果竟然係......待續........

以下係我同B&H銷售員電話對話節錄 (由英文翻譯並省略無謂既客氣說話)

我想買部CANON 5D3....

請問你要淨機定套裝連鏡頭?

淨機身可以了

價錢係3,399.....

我知.....我其實上個星期開始就已經係網上面放左入網上既購物貨架....當時個價只係2,999 , 但係琴晚我想埋單既時候...你地將個價轉左做3,399......請問有冇可能可以造返之前個價?

E......個購物貨只係保存住你要既貨品....但係價錢係會跟隨我定既定價浮動.......而且我地個價錢係由CANON 黎定既,我地改唔到...

咁者係話我冇可能可以要返之前個價??

待續.....

Draculas 發表於 2013-11-15 00:23
以下係我同B&H銷售員電話對話節錄 (由英文翻譯並省略無謂既客氣說話)

我想買部CANON 5D3....

呢個我話唔到事,我要請示一下我上級...你介唔介意等我一陣...

OK ~~

=====兩分鐘後====

譚生,你好,唔好意思要你等咁耐,不過我有個好消息....而家我地可以幫你透過電話幫你用2,999 落單買5D3

吓.....咁呀.....ER.......

係咪仲有咩問題??

係.....正如我之前講啦2,999 呢個價我其實可以一早就得到....但係我冇....因為AMAZON 曾經有個PROMO 做2,600 , 而且係網上一間公司,佢地直情可以造到個價做2,300......所以....如果你地可以造得到2,300 呢個價....我可以即刻購買.....

咁樣.......

嗱....不如咁啦,你可以去再請示你上級,同時.....你都可以翻查我係你地公司既記錄......同時你可以睇到,係呢半年內,我係你地公司既訂單係超過4,000 而我亦都肯定係不久既將來我會繼續添置我既器材,我相信我都係屬於一個長期既客戶....不過呢D已經係過去,係歷史....如果今次呢個價你地造唔到2,300.....我會考慮轉用其他公司去添置我既器材

好.....我去請示一下我上級

OK , 等你既好消息

===兩分鐘後===

譚生,唔好意思 , 我仲未收到我上級既指示,為免誤你既時間,你介唔介意我轉頭打返俾你?

好丫....但係你會係今日之內覆我架可??

嗯....我應該會係一個鐘頭內覆得到你,如果冇人聽電話我可以留言俾你嗎?

可以丫....不過最好你留言既時候講低你直線...咁我可以直接咁打俾你

好丫....冇問題

===十分鐘後===

譚先生,你好,我係B&H 打黎,首先好多謝你對我地公司既支持,而我地亦都好想同你繼續有長期既合作,有見及此....我地而家可以透過電話訂購既型式,以2,300 幫你購買5d3 , ,今次既交易你亦都會享有4%代用劵回贈,與此同時,我地跟機亦會附送一副廠電,32G SANDISK SD 咭,CANON 200DG 相機袋 及OBEN 單腳架一支總值 135.85

OK...就咁決定

===完===

總結:原本諗住用2999 入手而家講講下變左2300 , 相比街價3399 , 足足平左1100 ,如果將呢筆數入落去我買器材既戶口......相信我一下個目標85.2 好快就攪掂

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

Draculas 發表於 2013-11-15 23:17
呢個我話唔到事,我要請示一下我上級...你介唔介意等我一陣...

OK ~~

個價可以咁有彈性?其實出面有冇造過2300架?
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-11-16 08:23
個價可以咁有彈性?其實出面有冇造過2300架?

係ebay見過 , 不過上網查過間野聲譽麻麻

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

Draculas 發表於 2013-11-16 08:50
係ebay見過 , 不過上網查過間野聲譽麻麻

咁都俾你拋到!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-11-16 08:57
咁都俾你拋到!

其實我自己都冇諗過係咁.......最開頭只係諗住打電話去發洩一下架咋