海水領域 SeaFishZone

查看: 24221|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

小弟第一個48"FOT [複製鏈接]

樓主

沙發
師兄們, 大家都太客氣了....小弟個缸還需改進....多謝指教....!!!

板凳
多謝各師兄觀賞。
條大幢係最後落架,之後有時都有”空”下其他大魚,不過冇追。

地板
差唔多成年冇UPDATE過, 有魚死, 有魚加....!!
你地要生生性性呀, 我會對你地更加好架啦~~~~
條片用手機拍, 拍得唔係咁好...請見諒...

去片~~~

http://www.youtube.com/watch?v=92L1j1lcHtk

boar36 發表於 2013-2-1 13:28
嘩,有賊呀 ..............................   好正

惡賊一條,係個西到差點打死條蝶。
好彩佢肯搶粒食,希望養得耐。

alan@aqua 發表於 2013-2-1 13:53
有大有細好融洽...正!

初頭,都有追,兇,都有不少魚比而班衰人打死。只可以講留下來架,全部都係惡人。

啤啤熊 發表於 2013-2-1 18:57
師兄可以講吓個缸尺寸48×??×??邊度做幾錢,我都想换缸。D水影好得乜嘢燈吾該{:6 ...

48  x 26 x 32
三德貨

支燈就係深水埗個間做,因為,我用手機拍,可能有少少出入,我自己覺得養魚都夠用。

nickcw 發表於 2013-2-15 01:05
黃旗倉都有................識貨

開缸極品....由吋半養到四吋....由比人打, 養到去打人...

nickcw 發表於 2013-2-19 21:37
我有兩條都係5吋.................!!

而家條黃鰭倉有新任務啦, 佢而家放咗係個新Q缸到...!!
師兄, 你個兩條5"大定未呀? 再大都唔係辦法~~~

又係時候update下, 條片係去旅行前影...缸入落咗銅...佢地真係唔死都一身銅
http://www.youtube.com/watch?v=hdo_A-KF9fc

條戝總叫做落到缸...又敢跟同d大魚一齊搶粒食......!!

pc39dkk 發表於 2013-4-10 00:22
兩條西澳會打嗎 ?
我都想養一對呀

冇喎,可能因為一齊落,初頭係公都有追到條姆,但養養下又冇追。

Galaxy 發表於 2013-4-10 01:42
點解條毛巾咁安全?有一幢又有皇帝,唔怕咩?

個條唔係毛巾呀...係元老腿色金蝴蝶呀~~~

Galaxy 發表於 2013-4-10 13:39
哈哈,年紀大,有老花

其實, 唔係你眼花, 因為之前都有幾個人以為係~~~~

又UPDATE下先...
終於可以養到自己一直想養架魚了~~~~ 應該可以封缸了....希望而班惡人, 健健康康咁快高長大(其實, 慢慢都可以)..

http://www.youtube.com/watch?v=Xxxwxwxk0jQ&feature=youtu.be

手機影, 唔係好清....請見諒~~~~

換水多過食飯 發表於 2013-6-20 12:31
眼鏡
條大棟去左邊??

大幢賣咗了, 因為想減LOADING, 先可以係魚友到買條眼鏡返嚟~~~~

同埋, 有多D空間比賊同眼鏡游...所以忍痛割愛.....

風神173 發表於 2013-6-20 13:11
正好多人的夢想缸

風神兄, 你個個都係好多人架夢想缸呢....

買咗石未呀?

風神173 發表於 2013-6-20 18:47
我個缸再加石魚魚冇位游了

你唔係尋日去買石咩?

Galaxy 發表於 2013-6-20 19:15
你隻魔鬼又放毒,等我揾耶穌來打救你‘

你都係喎,就係見你條眼鏡咁靚仔,先令我心動呀,我都叫神來打救你