海水領域 SeaFishZone

樓主: vinvin
打印 上一主題 下一主題

RT要放炭嗎? [複製鏈接]

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

Professor 發表於 2012-4-25 12:38
30 幾條啊?  真壯觀啊!!!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

totoleong 發表於 2012-4-25 12:31
你養角角定軟野為主
要講會太長, 不如簡單的:-

我用ROWA CARBON, 依說明份量

http://www.theaquariumsolution.com/rowa-carbon-500ml

不過成日唔記得換炭~

Professor 發表於 2012-4-25 12:43
我用ROWA CARBON, 依說明份量

http://www.theaquariumsolution.com/rowa-carbon-500ml

用魚街賣D CHEAP 炭得唔得?上次以為用炭來吸銅所以買咗好多...

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

vinvin 發表於 2012-4-25 13:57
用魚街賣D CHEAP 炭得唔得?上次以為用炭來吸銅所以買咗好多...

我覺得冇咩 CHEAP 唔 CHEAP 囉~!
都是炭來O者~

不如拎 D 燒烤o既來試下,可能都好WORK 的!  

平炭可能有PO4.....最好都係牌子嘢拉

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我都有用
做人不應損人利,出言不應帶刀劍,
犯錯不應不悔改,緣盡不應徒傷神,
求名不應賣良知,求利不應存心黑,
樂命不應太自我。

論壇元老

咁FOT需唔需要用呢?我個背滴應該擺邊個倉好?頭倉綿+環,二倉化淡+環,尾倉泵+環!

有用
30吋x20吋x20吋,努力中

另外碳可令水更清, 光線穿透力強o左, 相對地燈更光

所以SPS 好重要, LPS 隨便你

蛋白包係第二樣o野o黎

最佳新人 活躍會員

咁多師兄有用 我都要試下

Harlequin Bass; Flame Hawkfish; Black & White Ocellaris Clownfish; Fiji Blue Devil Damselfish; Auripinnis Damselfish; Blackmouth Bicolor Chromis; Jansen Saddle Wrasse; last but not least Clown Hawkfish

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

sdU213 發表於 2012-5-12 22:11
咁FOT需唔需要用呢?我個背滴應該擺邊個倉好?頭倉綿+環,二倉化淡+環,尾倉泵+環!

放尾倉
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-5-14 20:30
放尾倉

Thx