海水領域 SeaFishZone

樓主: yanly
打印 上一主題 下一主題

東海既態度一流!   [複製鏈接]

禁止訪問

站在前方 勇氣驅不散

不正常人類及珊瑚研究中心  ←加入FB  群組

CheungDM 發表於 2014-2-24 16:09
距個垃圾場。。。養到先算啦

養到wor

真係好多打手 * 2

有時好難怪個老細,有次見個客問條MO仔幾多CM
不過條肥佬真係好x吋

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

kit2005 發表於 2014-2-25 17:52
有時好難怪個老細,有次見個客問條MO仔幾多CM
不過條肥佬真係好x吋

以事論事,東海開業初期,主力賣宿霧魚,價錢相對比魚街平。當時老闆很友善,有問必答,更主動餵魚,叫你慢慢揀,又時常誇許自已的宿霧美人開口食粒糧。由於當時魚街很少宿霧魚,所以經常幫襯,每月總會花上1千幾佰元買魚、虾和葵等生物(他的紅奶咀很正)。自從請左肥佬後,魚的種類多左 (不知是否肥佬介紹入貨),有印尼魚,馬代魚,現時還有阿奴阿圖魚,老闆的態度開始改變,價錢也不再相宜,個別魚種比魚街還要貴 (相同size的人字蝶,日X賣$40,佢要$50,朱古力黑店賣$40,佢賣$60) 。肥佬開價重離譜,態度又惡劣,對住的客黑口黑面,現在已沒有再幫襯,唔想貼錢買難受。

雖然不是每個客都是大水喉,但很多原是他的捧場客,真的不明白為何老闆會容忍肥佬用如此惡劣的態度對代自已的人客,倒自已米。(可能現時老闆只鍾情買阿奴阿圖魚的貴客)

好簡單.
我由05年玩魚.

第一次去東海覺得好抵.
而家幾年冇去..
發覺魚價仲要比魚街費..
心諗成條街得一間魚店..
唔岩都唔去邊好...
直接去魚街算啦

比錢佢洗仲要受佢氣,以後唔去

有問有答。個日買鮑魚仔,佢仲問我缸有冇朱古力星,會食鮑魚㗎。價仲平樓上鋪X海一半,佢賣30,X海賣60。你對人微笑,我唔信人哋會俾你臭面口。態度好唔好,梗係差過M記妹妹仔嘅服務啦。一個幫襯多年嘅魚友

條肥佬係好悔氣, 咁多人講佢, 自己檢討下啦.

咁多人都講肥佬臭寸,唔通咁多人都夾埋一齊屈佢咩?
你話你幫襯多年,唔好話我知你冇見個條肥佬d極品行為呀麻?
唔通全部師兄們都係作故事呀?

tak_930 發表於 2014-2-23 00:40
呢間水族店,咁耐都係幫襯過兩次,比我感覺好似喝狗、要睇人面色先買到魚,所以好耐都冇再幫襯過。好記得最 ...

你形容得好好,"喝狗"二字很貼切

肥佬係寸,但唔係惡。老闆留佢係度,即係老黃忠囉。人哋都做咁耐嘍,年紀都有番咁上下(實有皮氣)。老闆有人情味嘅(冇炒佢)。最後梗係想佢對客態度好d。

肥佬唔惡、佢另幾多人氣結。
瓦魯阿圖~~~~~我想住的地方.

平心而論我唔係打手;我都幫襯東海好多年,由佢未做珊瑚到舊年,老闆同肥火記對我ok喎,我要混種火焰,老闆會留比我,重會番魚嗰日親自打比我,完全感覺唔到佢唔友善喎,而且會講明條魚幾多錢,當然佢知道我一定會買,去到舖會比幾條我睇,睇啱先比錢,真係唔會(喝狗🐶)我喎。不過自去年開始嘗試散小丑後巳很少幫襯東海啦,都係個句,玩魚都係求開心姐。

E間嘢不知所謂, 包魚又求其  , 好易冇氣, 不去了

我自問十次有七次都買嘢,我從來不理會佢態度,一心只會睇魚不會理佢哋有冇禮貌,更何況每個人對人的觀感不一樣,自問老闆就一定不是冇禮貌的人,而對肥佬從沒有交流,從不問他,所以從不知他是什麼人,最近佢真係少咗人去睇魚,其實都係師兄親身去一次睇睇各人之說法,眼看真相吧!

我係東海買魚一定唔會問肥佬..條肥佬好似得罪左佢咁,問條魚幾錢都串七七

送都吾會去啦

我間中都有去幫襯!不過條肥佬真係好能串!同埋價錢都越來越貴!有D魚重貴過旺角!所以我都唔會再去幫襯!唔想去(開心買魚)重要受氣!我倒不如直接出魚街買!選擇又多、、又唔駛受氣!買魚都係尋開心!