海水領域 SeaFishZone

樓主: yanly
打印 上一主題 下一主題

東海既態度一流!   [複製鏈接]

以前夜晚7點返魚個魚場係咪無左?
Clownfish Solutions
專營 : 種魚級小丑,罕有小丑
電話  :  62000738 PONPON
https://www.facebook.com/ClownfishSolutions/

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

公道小小老闆態度唔差有問有答,有時做生意可能太忙係電話長話短說,最緊要價錢同魚啱自己咪得囉!
我真係傻架

我時常幫佢買魚,態度係一般,今日我都幫佢買咗三條,平心而論,就算日X,海洋,雄X,我唔覺佢哋有禮貌。

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

我去買過n次,
次次都冇問題播。

魚就不嬲要自己睇狀態,
冇可能聽晒人地講乜就信乜,
自己吾就腳,吾就時間……貴客自理!

買野話人寸,咪吾好去羅。
真系串爆個d,摺埋啦,你地又令教過未丫?
咁都可以哦一餐,放鬆d啦。

有次係東x睇緊魚,見到以下肥佬與客人對話:

客人:呢條火炭幾錢?
肥佬:$500
客人:$500?(驚訝)
肥佬:你話係火炭我就要用火炭價錢賣比你呀,你傻撚左呀?
客人:(即走)問下姐,使唔使咁撚串呀
肥佬:xxyz ... (粗口)

東x話果條係混種火炭
Reefing isn't a hobby, it's a mental condition.

老闆死以選擇唔賣。客人可選擇唔買。
呢間嘢我係唔會再去。費事勞氣!
啲魚好唔好唔敢講。但態度一定衰囉。

小弟耐唔耐都有去買魚、老闆都有問必答、態度尚可、但D魚價真係平過魚街喎,有時凈睇冇買、問佢借洗手間、佢都肯借,算係咁啦

最佳新人 論壇元老

有聽電話有答問題ok啦
唔通真係要:先生,有咩可以幫到你?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

ulgycat 發表於 2014-2-14 19:54
老闆死以選擇唔賣。客人可選擇唔買。
呢間嘢我係唔會再去。費事勞氣!
啲魚好唔好唔敢講。但 ...

勞氣 exactly
暫時停賽

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

明知呢2條友賣野吋,我都會去買,根本吾使理佢,睇岩問價,岩就包野,吾岩睇弟樣
吾好同佢地有交流,甘就吾會勞氣

其實肥佬不嬲出曬命寸個馬𨶙,但老闆就無乜問題。

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我都有去東海買野,入到去睇岩問價ok就包走,買一隻朱古力星都會講多謝仲想點,你仲想要嘜服務

講漏左我唔識東海老細,淨係聽人叫志哥,佢都唔識得我
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

我去親都睇岩問價,跟住打包拎走!!同佢地差不多完全0交流!!所以一D都唔駛煩!!
My Snowcasso

我間唔中都有去買魚,老細份人都o.k呀,肥佬還可以,旺角魚舖有啲伙計都係咁,好難講,放鬆啲啦,無須太計敕,

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

都唔明"阿志"點解仲用"肥超",
呢個肥佬的態度簡直。。。好似哋客難為咗佢咁。
從沒有一次係好聲好氣。

話時話,日旺個馬尾偉也不見得好態度
成日蝦阿文,文仔佢地,
如果問魚价,或想撈魚
我會盡量唔嗌馬尾偉
因為好多次(唔係一次半次)
若果條魚係幾拾蚊果哋
你叫馬尾偉撈,佢會再叫阿文或其他店員撈。
無疑,佢年資最耐,
唔計"大佬",阿安,阿海,
同最早期嘅阿全(攣毛),
日旺第一批伙記剩得佢仲喺度
唔係佢特別叻,只係佢別無選擇啫

喺管理上,要麼升佢做LEADER
比件唔係綠色嘅制服過佢
戴職員証,以示佢係SUPER
咁樣POSITION唔同,
當然佢可以"使"其他資歷較淺店員工作,
成件事就合理哂。。

原來嗰條矮仔叫馬尾偉、呢條友不嬲都係串串貢,師兄講得啱、叫佢撈D平價魚永遠都係老點其他店員做、呢條正一粉腸兼老屎忽!

管理員

海水領域灌水之王

東海好多魚都平
我真係傻架