請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: yanly

東海既態度一流!   [複製鏈接]

jay 發表於 2014-2-15 00:09
都唔明"阿志"點解仲用"肥超",
呢個肥佬的態度簡直。。。好似哋客難為咗佢咁。
從沒有一次係 ...

師兄,我唔係幾明,合唔合理,係咪蝦人都唔關你事啫,呢D都係日旺內部既事!
你話佢態度唔好,係可以,因為佢係對客!但人地內部既事,我地憑咩出聲呢?
My Snowcasso

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

可能係日旺 之前既員工?

唔係既話 又係神奇。。哈

論壇元老

越嚟越咸

論壇元老

我都有去過東x買魚,老闆講野語氣係咁,因我見過佢同熟客吹水都係一樣態度,不過你問佢野,多數會答你。
早排係佢度買左條黃旗火麒麟(原想買兩條),佢仲主動講只得公,如兩條公會打交,叫我唔去買兩條,等日後先買多條乸,而且比魚街嘅平廿蚊。我甚少幫襯,只係果日經過順便睇睇。咁嘅態度我認為ok 啦。
至於肥佬就……,只叫佢捉魚算,有野問老闆比較好。
24RT~主要一皮革,千手,紐扣,acan

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

一樣米養百樣人
睇通啲......
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

肥佬同另外有個拆魚既男人(唔係老細)一樣唔掂,有次睇中袋裡條魚問佢幾錢, 佢話70, 我話咁呢條啦, 佢望多兩眼條魚, 就話留左俾人.......我心諗留左你又擺係缸裡面, 又報價俾我?真係吹九漲..........

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

我又分享下......
有日有個男仔係東海睇魚睇咗好耐, 之後問老闆,
男仔 : 老闆, 條天皇仙邊度返o架? 返咗幾耐?
老闆 : 宿霧o架...我個個禮拜返咁多魚點記得邊條魚幾時返呀!
男仔 : 咁條魚開咗口未? 有幾多cm呀?
老闆 : (發火)條魚先廿蚊...唔使我撈上o黎拎把尺度, 度完o岩先買呀!!
個男仔未聽完就掉頭走

我估個男仔係第一次去東海想買魚, 如果佢睇o岩條天皇仙就叫老闆撈魚, 之後先再問下嘢, 我相信老闆點都會答(係心到爆粗鬧佢另一回事), 其實只要次序改一改成件事就唔同晒, 人家打開門係做生意, 你係有幫襯佢又點會趕錢走呢
我是買魚狂…也是死魚皇

其實我都無乜幾可去東海個邊...今次真係諗住幫親下, 問下老闆仲有冇...點知....唉
真係以後都唔會再去, 免得自討苦吃

東海算係咁啦,以前官塘有間擺張櫈喺門口,夠經典。

rubbish 老闆 with bad attitude !!!!

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

中立一點說句:

東水我也有幫襯.....老板成日返魚....佢又忙.....可能咁啱唔得閒,又有客人,佢好難答你咁多嘢....
除非熟客有留魚另計.......

佢D魚係好多.....平不平,好不好,各人眼光不同.......最緊要自己合心水....我們不是買志叔回家.....
買完走人.....好似FS一樣.....我也見不少呢D人.....
利申:我都有幫襯,志叔和老板平時都有和我二句......也不覺他們太差.....

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

海鮮熱線電話請問有嘜野幫到你
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

深水角 發表於 2014-2-15 16:48
中立一點說句:

東水我也有幫襯.....老板成日返魚....佢又忙.....可能咁啱唔得閒,又有客人,佢好難答 ...

咦,乜志叔(哥)唔係老板咩

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

iam818 發表於 2014-2-15 17:11
咦,乜志叔(哥)唔係老板咩

同一個人
我真係傻架

深水角 發表於 2014-2-15 16:48
中立一點說句:

東水我也有幫襯.....老板成日返魚....佢又忙.....可能咁啱唔得閒,又有客人,佢好難答 ...

哇。。。好罕見深水版  打甘多紫字。。平時公仔多ga

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-2-15 16:51
海鮮熱線電話請問有嘜野幫到你

幫我留條薄荷仔,唔該

我都只係道出我所見所聞,及說出自己感受與想法啫。。

個人經驗老闆好好,就算唔識打電話去留魚都ok,
但肥佬真系咪搞,又亂開價

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

jay 發表於 2014-2-15 17:57
我都只係道出我所見所聞,及說出自己感受與想法啫。。

師兄講開日旺阿文,有次我叫佢撈粉吊,當時個缸有廿多條,佢行埋嚟就話"唔使揀啦",我答佢我揀咗好耐,指住話要哩條,見佢即時面色一沈,二話不說就伸支魚網落缸,左趕右趕嚇到d魚周圍冲,好明顯唔係想捉我揀果條,之後就求其捉咗條問我得唔得,我話唔要,佢話"咁你再揀過"就行開咗
其實我次:次買魚都係佢幫我撈,有時客人少佢仲會幫我揀魚,唔知果日係咪俾人使完發緊脾氣呢
我是買魚狂…也是死魚皇

管理員

我係新手

chihim 發表於 2014-2-15 17:41
幫我留條薄荷仔,唔該

你仲加魚
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/