海水領域 SeaFishZone

樓主: G-force
打印 上一主題 下一主題

Polyp medic 珊瑚白點藥 [複製鏈接]

樓主
ulgycat 發表於 2014-3-12 22:02
我都買咗。今晚第一劑。
不過我係fot.之不過唔想用銅諗住試下新嘢姐

ching你真係錢多到冇地方用,
佩服佩服

沙發
因為有珊瑚先用珊瑚白點葯,
如可用銅就不用買咁貴葯啦,
咁冇珊瑚而用嘅話咪叫錢多冇地方用囉,
有頭洞係佢平時冇養好D水

板凳
出返個報告先,本人魚缸大約200升,2月尾細白點大爆發,瑚仙缸,
爆發後數日開始死魚,死咗2仙1金眼吊1白金小丑1藍古B之後,
當時只死淨藍仙,黃丹吊,畢加索小丑,四線狐,2金花寶石先用呢隻葯,
問過朋友佢話最多落3倍分量所以我落咗2倍,落葯到今日只係藍仙身上
仲有幾點白點,其他已經冇曬事,落多數日完成療程再報告

地板
knec0412 發表於 2014-3-23 00:07
Ching, 5好意思,2倍份量即是幾多呀?另外見你2月尾爆白,甘你幾時開始用E隻藥ka?落藥其間有冇換水呀?見你 ...

1平匙5O加侖我落咗2平匙,3月7日晚落第一次,落葯前藍仙,畢加索小丑,四線狐,全身9成細白點,而家只淨返藍仙仲有幾點,其他冇曬事,其間每星期1至2次換15升水,仲有我落葯期間係冇抽起過D碳

knec0412 發表於 2014-3-23 01:45
Tks ching, 甘你落藥期間D魚呼吸急5急?

冇wo