海水領域 SeaFishZone

查看: 4111|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

幫幫手 ! [複製鏈接]

樓主
  買件人工角番呢, 腳近石的地方, 都已經見有幾mm的範圍白左, 現已三個星期, 白的範圍向兩邊蔓延, 越呢越嚴重, 請問係水質問題 ? 有菌 ? 定有蟲呀 ? 要點處理處理 ? 請幫幫手 !

FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老

沙發
最好影張相睇下先

板凳
KH 有幾多 AR?

地板
keim 發表於 2012-4-27 01:21
KH 有幾多 AR?

唔該哂兩位C兄 ! 無check過呀, 個缸只係養開軟野, 見d石已經出紫苔, 又見d人工角好平, 貪得意買兩件試下, 番呢本身d狀態都唔係好理想, 養左差不多一個月, 綠色一件好似好左d, 由唔開到e+日日都有伸d手仔出呢, d尖尖開始緣番, 紫色一件就唔多伸, 白腳係紫色果件, 今晚影相上呢睇睇 !
FOT 火公53個月, 日蝕蝶39個月, 丹麥吊35個月, 紅眼仙27個月, 雙印龍13個月, 石美人13個月, 火焰仙10個月, 珊瑚美人1個月, 青魔1個月