請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 7874|回復: 20

有咩小仙對LPS無害? [複製鏈接]

如題, 想加美石, 虎皮, 火焰

最佳新人 論壇元老

睇彩數。我有火焰,無事。不過,亦聽過火焰食腦。

論壇元老

大大狼狗

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

火炎刚捉起

最佳新人 論壇元老

師兄..,我本人覺得所以都食珊瑚...連太陽魔都食我件豬肉.既....神仙可能唔食...

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我有芒果,火焰,閃電批,日本仙,金頭仙,黃丹吊。暫時都對我D珊瑚無興趣
但有條豹紋巴士專食腦
14年1月26日,新40吋魚缸連沙缸共600升水。新手學玩瑚仙缸
主缸器材: 40吋缸連沙缸共600升水, SERA 環, MP40WES造浪, 2x250w鹵仔, 2x39W T5HO, PJ11000, H﹠S200, 豆樽 及 PO4x4.
13年8月26日爆60吋(800升水)滴漏魚缸後, 9月14日,一切從24吋背滴漏魚缸開始.

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

仙,真係只可以講暫時。。。 。。 見唔少開頭唔咬

養翻一段時間 特然就。。。。  還要一條開咬,其他跟住咬

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

我有金瑚蝶,芒果,火焰仙x2, 阿伯B,金頭仙,檸檬批,星点黑尾批
好彩全部好乖冇搞事,C兄講真要看彩數!

通常買回來,最好訓練他們吃粒粒先…冇咁大机會吃珊瑚,不過也有例外……本人之前5條火焰仙,其中一條傻咗K0我七隻超大巨人蚌

我係瑚仙缸!

冇安全, 口痕咬倒覺得好食之後就會繼續食

好像無人放石美,虎皮去珊瑚缸?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

donaldchoi 發表於 2014-3-15 09:55
好像無人放石美,虎皮去珊瑚缸?

賓……石美人,美石美人,虎紋,虎皮我也試過……ok

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

無百分百得
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

都系睇彩數,我條火炭B吾啄,只吃生物石上d苔

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

深水角 發表於 2014-3-15 00:53
我有金瑚蝶,芒果,火焰仙x2, 阿伯B,金頭仙,檸檬批,星点黑尾批
好彩全部好乖冇搞事,C兄講真要看 ...

我條阿拉伯B啄腦…啄水桃花…又啄星花
我是買魚狂…也是死魚皇

HTM 發表於 2014-3-15 15:21
我條阿拉伯B啄腦…啄水桃花…又啄星花

你冇訓練他吃粒先?

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

深水角 發表於 2014-3-15 17:00
你冇訓練他吃粒先?

買回來時已開口食粒糧…兜起幾日就落缸喇
我是買魚狂…也是死魚皇

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我D細仙養左幾年先啄珊瑚
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2014-3-15 18:47
我D細仙養左幾年先啄珊瑚

捉過來,我教……

HTM 發表於 2014-3-15 18:25
買回來時已開口食粒糧…兜起幾日就落缸喇

咁快?

十一哥咬珊瑚嗎?

我條十一哥剛去完日本掃平咗個富士山